Santa Pola rep el pesquer que va rescatar 51 immigrants

La tripulació rebrà 50.000 euros per la seva actuació heroica

1
Es llegeix en minuts
LUCÍA CALVO / VALÈNCIA

"Hem fet el que diu la llei del mar, ajudar-nos els uns als altres". Aquestes eren les paraules de José Durán, patró de l'embarcació que va atracar ahir a Santa Pola (Alacant) després de rescatar 51 immigrants en aigües de Malta i passar-se més de dos mesos pescant en alta mar. Durán i la tripulació delFrancisco y Catalinaal complet van ser rebuts per l'alcalde de la localitat, Miguel Zaragoza (PP), el conseller d'Agricultura del Govern valencià, Juan Cotino, per nombrosos veïns del poble i molts periodistes.

A més de ser premiats amb una afectuosa rebuda i iverses distincions, el Govern valencià entregarà una subvenció de 50.000 euros a la tripulació. Uns diners que serviran per compensar les pèrdues pels dies que el pesquer no va poder pescar, al voltant de 6.000 euros diaris.

MÚLTIPLES PENÚRIES

Notícies relacionades

Tot va començar el 14 de juliol, quan el capità Durán va veure una pastera a la deriva amb 51 immigrants en ai- gües de Malta. Al no poder-se posar en contacte amb equips de salvament, va haver d'acollir el grup de 42 homes, 8 dones i un nadó amb símptomes clars de deshidratació. Durant vuit dies, elFrancisco y Catalinava tenir a bord més de 60 persones. La situació va empitjorar quan el vaixell es va quedar retingut en aigües de Malta a l'espera que el port de La Valletta autoritzés el des- embarcament delssense papers. Finalment, alguns països europeus, entre ells Espanya, es van fer càrrec dels immigrants.

Després d'aquest fet, que va donar fama internacional al vaixell, la tripulació va patir més penúries. Un pescador va emmalaltir i, ja de tornada, l'embarcació va tenir una avaria al motor que la va obligar a aturar-se al port de Maó i endarrerir la tornada a casa. Després de 66 dies en alta mar, ahir a les nou del matí, elFrancisco y Catalinava tornar d'una campanya de recollida de gamba molt diferent de l'esperada.