Shopping Compres patrocinades Aquestes ofertes han sigut seleccionades per un equip d'El Periódico de forma independent, partint del seu criteri i experiència. El Periódico obté una comissió de les vendes a partir dels enllaços d'aquesta pàgina. Tots els preus de compra inclosos en aquest article estan actualitzats.

Cinc llibres infantils il·lustrats per disfrutar d’una divertida lectura amb els teus fills

Són una bona manera d’acostar els nens a la literatura garantint a més el seu gaudi.

Cinc llibres infantils il·lustrats per disfrutar d’una divertida lectura amb els teus fills
4
Es llegeix en minuts
P. D.

Una manera d’acostar els nens a la literatura garantint a més el seu gaudi són els llibres infantils il·lustrats.

Els apassionen i els ajuden a familiaritzar-se amb els llibres, cosa que segur que serà molt important en el seu desenvolupament. ¡¿I quina millor manera per aprofitar el Dia del Llibre que posar aquest pla en marxa?!

Aquest gènere és un fenomen que en els últims temps ha anat guanyant un lloc i s’ha obert un espai molt important, fins al punt que fa uns anys el Ministeri de Cultura espanyol, al seu Observatori de la Lectura, afirmava que «l’àlbum il·lustrat està vivint la seva època daurada».

No estem parlant de còmics ni de llibres de dibuixos. No són ornaments ni excuses per fer una ‘novel·la gràfica’. Són relats en què la il·lustració és una manera d’explicar tan important com ho és el text. El complementen i acaben donant-li la seva forma final.

Un format narratiu

Un format narratiuÉs, en definitiva, un format narratiu en què les imatges i els textos mantenen una relació d’igualtat i es necessiten mútuament per explicar la història amb tota la seva riquesa.

La fórmula de l’àlbum il·lustrat apareix com a tal a principis del segle XX i s’estén fonamentalment durant els anys 50 i 60, quan la qualitat d’impressió ja afavoreix la presència de les imatges.

Es consideren pilars del desenvolupament d’aquest format narratiu a Richard Scarry (1919-1994), que es va especialitzar en àlbums il·lustrats dirigits a nens de fins a 7 anys amb una intenció pedagògica.

Un altre autor per a la història és Maurice Sendak, que va estudiar els dibuixants clàssics més importants. Va començar il·lustrant llibres per a altres, i a principis dels anys seixanta va començar a publicar àlbums propis.

Els àlbums il·lustrats solen tenir en comú que gairebé sempre es tracta d’edicions molt cuidades tant en la impressió com en l’enquadernació.

De totes maneres, en aquesta llista ens centrem en la literatura il·lustrada... infantil.

Especialistes en els llibres infantils il·lustrats

Especialistes en els llibres infantils il·lustratsComptem amb la col·laboració de l’editorial Alba, que a més, també està especialitzada en aquest tipus d’obres.

Perquè com diuen els mateixos editors d’Alba, en els últims anys s’han «dedicat amb carinyo a l’àlbum infantil il·lustrat. I als llibres disc de Susu, The Pinker Tones i Lucrecia s’han sumat les exitoses col·leccions com a ‘Petita i gran’ i ‘Pequeños grandes gestos’, totes dues en un esforç d’unir meravella i conscienciació».

Així que, com l’oferta és molt àmplia, hem seleccionat aquí, amb la seva ajuda, cinc llibres infantils il·lustrats amb què és pràcticament impossible fallar.

Dia del llibre 2023: Els millors llibres infantils il·lustrats

Dia del llibre 2023: Els millors llibres infantils il·lustratsLa niña más pequeña de toda la escuela de Justin Roberts (Alba, il·lustracions de Christian Robinson, traducció de Concha Cardeñoso)

La niña más pequeña de toda la escuela COMPRAR A AMAZON PER 14,15 €

COMPRAR A ALBA EDITORIAL PER 14,90 €

A Sally McCabe ningú el veia. Era la nena més petita de tota l’escola. Però Sally es fixa en tot: des de les vint-i-set claus del conserge fins als abusos que es cometen al pati. Un dia Sally s’atipa i decideix plantar-se.

Aprofitant una oportunitat, fa front als abusadors i així descobreix que una nena petita pot aconseguir grans canvis.

Premi al Millor Àlbum Il·lustrat atorgat per l’Associació de Llibreries de Madrid 2018.

Petit & Gran Stephen Hawking de Mª Isabel Sánchez Vegara (Alba, il·lustracions de Matt Hunt)

Petit & Gran Stephen Hawking COMPRAR A AMAZON PER 15,20 €

COMPRAR A ALBA EDITORIAL PER 16 €

Des de la seva cadira, Stephen Hawking va recórrer el temps i l’espai a la recerca de l’origen de l’univers, demostrant que els forats negres emeten radiació. Físic, astrofísic, cosmòleg, divulgador científic ... La immensa profunditat dels seus coneixements, la seva fina ironia i la seva tremenda determinació el converteixen en una de les ments més brillants de la història.

’Petita & Gran’ o ‘Petit & Gran’ són dues parts d’una col·lecció il·lustrada en què podem conèixer la vida de dones i homes de diferents àmbits: Ciència, disseny, música, pintura, aventures... que tenen en comú que van seguir el seu somni malgrat que ho tenien tot en contra.

Ports de Víctor Medina (Mosquito Books)

Ports COMPRAR A AMAZON PER 10,95 €

Aquest llibre és una invitació a fer la volta al món saltant de port en port, des dels més petits i recòndits als més actius i gegants. Ports de mar i ports fluvials, ports salvatges i ports urbans, ports esportius i ports de mercaderies.

Perquè l’autor considera que els ports són els grans desconeguts de les ciutats, i li semblen gegants plens de moviment i d’històries fantàstiques. Els hotels dels barcos, i per tant, fonts vives de mil aventures i llegendes

Allà on viuen els monstres de Maurice Sendak (Kalandraka)

Allà on viuen els monstres COMPRAR A AMAZON PER 11,93 €

Diuen que és l’àlbum il·lustrat per excel·lència. Va ser portat al cine i és capaç de portar el lector en un inoblidable viatge d’anada i tornada fins al terreny de la imaginació.

Edició especial que recupera l’esplendor de les il·lustracions originals d’aquest genial autor.

Els problemes d'en Pingüí de Jory John (Alba, il·lustracions de Lane Smith i traducció de Concha Cardeñoso)

Els problemes d'en Pingüí COMPRAR A AMAZON PER 14,15 €

COMPRAR A ALBA EDITORIAL PER 14,90 €

Notícies relacionades

La vida d’en Pingüí és molt complicada. A l’Antàrtida fa moltíssim fred. I no li agraden ni la neu ni el fred. Tampoc li agrada anar a pescar perquè els depredadors l’intenten caçar, ni ser igual que els altres pingüins. I per a súmmum li agradaria volar, però no pot...

Però quan una morsa s’acosta a ell i li explica totes les coses bones que l’envolten i com d’afortunat és en realitat, Pingüí reflexiona i s’adona que malgrat totes les dificultats amb què es troba és exactament on ha de ser.