SHOPPING Compres patrocinades Aquestes ofertes han sigut seleccionades per un equip d'El Periódico de forma independent, partint del seu criteri i experiència. El Periódico obté una comissió de les vendes a partir dels enllaços d'aquesta pàgina. Tots els preus de compra inclosos en aquest article estan actualitzats.

Els millors llibres per regalar el pròxim Sant Jordi (Dia del Llibre)

¿Encara no saps quin llibre comprar per Sant Jordi (Dia del Llibre)? Te’n proposem alguns perquè no et faltin idees en la recerca de l’última novetat, del clàssic de sempre, del regal perfecte, l’autoregal o del caprici.

La relació de Sant Jordi amb els llibres se celebra en molts llocs, ja que el mateix dia, 23 d’abril, és quan se celebra el Dia Internacional del Llibre

Els millors llibres per regalar el pròxim Sant Jordi (Dia del Llibre)

JOSEP GARCÍA

3
Es llegeix en minuts
R. Gómez

Diumenge que ve és el Dia Internacional del Llibre i el dia de Sant Jordi, que és el patró d’Anglaterra, Portugal, Bulgària, Ucraïna, Etiòpia, Geòrgia... a més d’Aragó i Catalunya, i de ciutats espanyoles com Càceres, Santurce...

A Catalunya és una tradició molt arrelada, des de fa aproximadament un segle, que en aquesta data es regali un llibre i una rosa entre parelles i persones estimades. Una tradició que s’està estenent per molts més indrets d’Espanya i del món.

Notícies relacionades

La relació de Sant Jordi amb els llibres se celebra en molts llocs, ja que el mateix dia, 23 d’abril, és quan se celebra el Dia Internacional del Llibre. La data ha sigut triada perquè va ser també un 23 d’abril, concretament del 1616, quan van morir Shakespeare i Cervantes.

I tot i que no és realment exacte, perquè per al calendari cristià Shakespeare hauria mort el 3 de maig, els dos calendaris que existien llavors daten el mateix dia, 23 d’abril.

En una Venècia envoltada de misteri, l’inspector Kraken s’enfronta al dilema més complex de la seva vida: resoldre el passat o apostar pel futur.

Després de l’èxit d’El Libro Negro de las Horas i la Trilogía de la Ciudad Blanca, la guanyadora del Premi Planeta 2020 amb Aquitania, Eva García Sáenz de Urturi, torna a les llibreries amb El Ángel de la Ciudad, la millor novel·la negra per als amants del thriller.

El libro de la Tierra. El temps té com a punt de partida la crisi climàtica i sorgeix de la necessitat de parlar dels reptes de la humanitat però també de la necessitat de transmetre confiança i esperança en la vida a la Terra. Embarca’t en un vertiginós i llarg viatge des del naixement de la Terra fins als nostres dies.

És la nova novel·la de l’escriptor supervendes Javier Castillo. A El cuco de cristal ens endinsem al Nova York del 2017. La protagonista, Cora Merlo, metge resident de primer any, té un infart fulminant que l’obliga a un trasplantament de cor. Encara convalescent, la jove rep la visita d’una estranya dona amb una enigmàtica oferta: passar uns dies a Steelville, un petit poble d’interior, per conèixer la vida del seu fill Charles, el donant del seu cor.

Ella s’endinsa així en una llar plena de secrets, en un misteri que s’estén durant vint anys i en un poble hermètic en què, just el dia de la seva arribada, desapareix un nadó en un parc públic.


L’escriptora Almudena Grandes aborda a la cinquena novel·la de la sèrie ‘Episodios de una guerra interminable’ l’Espanya dels anys 50 del segle XX.

L’escriptora va considerar, en declaracions a El Periódico, que aquesta va ser una «dècada sense esperança» en què es va viure el pitjor moment sota la dictadura franquista, i una època «tremendament dura i asfixiant».

La madre de Frankenstein és l’apassionant relat d’una dona i un home que van optar per resistir en els temps més difícils.

La novel·la més intensa i emotiva del cicle dels Episodios de una Guerra Interminable.

Finals dels anys 50 a Espanya; al sud de Madrid, a Ciempozuelos, un manicomi femení regentat per les monges del Sagrat Cor de Jesús.

Allà hi viu reclosa una interna esquizofrènica, Aurora Rodríguez Carballeira, un personatge estrafolari que aconsegueix sorprendre les monges, les internes i les netejadores quan comença a tocar el piano.


La televisiva Ana Obregón narra a El chico de las musarañas el seu punyent testimoni sobre la pèrdua del seu fill Aless Lequio, després d’una llarga i dura malaltia. La novel·la la va començar a escriure el mateix Aless quan li van diagnosticar càncer. Un relat sincer, àcid, irònic, vibrant, amb un sentit de l’humor únic, que no va poder acabar, i que ens descobreix el talent, el carisma i la personalitat d’un jove que, sens dubte, hauria triomfat com a escriptor».

Astrid Lindgren va ser una escriptora sueca creadora del famós personatge infantil Pippi Langstrump. Va ser premi Hans Christian Andersen el 1958 i premi Right Livelihood el 1994.

Gran feminista i defensora dels animals, traduïda a més de 100 idiomes, està considerada una de les autores infantils més llegides del planeta.