Aquest diumenge, a Atresplayer Premium

‘Cristo y Rey’: la història d’amor i maltractament entre el domador i la musa del ‘destape’

Bárbara Rey: «He patit intent d’abusos al set dues vegades, però mai ho vaig dir perquè me’n culparien»

Jaime Lorente i Belén Cuesta donen vida a la mediàtica parella en una sèrie que no omet l’aventura amb el llavors Rei

‘Cristo y Rey’: la història d’amor i maltractament entre el domador i la musa del ‘destape’

Atresmedia

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vida de Bárbara Rey ha discorregut entre els primers treballs al cine del ‘destape’ d’una Espanya postfranquista que començava a treure’s els tabús de sobre fins a la seva carrera com a vedete de ploma i lluentó per acabar sent copropietària d’un circ després de creuar-se en la seva vida Ángel Cristo, l’amo del Circo Ruso, en el qual ell era, a més, el seu prestigiós domador.

I d’aquell moment, fa quatre dècades, en què la seva vida fa un gir al trobar en ell un amor que –acostumada a seradmirada per homes molt importants, entre els quals va destacar Joan Carles I, llavors rei– va creure sincer, parteix la sèrie ‘Cristo y Rey’, que s’estrena aquest diumenge, dia 15, a Atresplayer Premium, la plataforma de pagament d’Atresmedia. La ficció s’acabarà estrenant, passat un temps, en obert a Antena 3.

La producció de Daniel Écija, artífex d’èxits com ‘Los Serrano’, ‘Periodistas’ i ‘Estoy vivo’, entre d’altres, que està protagonitzada per Jaime Lorente (‘La casa de papel’, ‘El Cid’) i Belén Cuesta (‘La llamada’, ‘La casa de papel’), mostra aquesta Espanya dels anys 80 en què la considerada musa del ‘destape’ va conèixer un domador amb un negoci circense en hores baixes que ella va ajudar a revitalitzar. Bárbara es va enamorar de l’home, però també del circ.

Fugint de la paròdia

Els actors guarden certa semblança física amb els protagonistes (Lorente és més estilitzat que Cristo, però li dona aquest aire fanfarró que tan bé va imprimir el personatge de Denver a la sèrie dels atracadors amb noms de país, mentre que Cuesta, amb la perruca platí i les seves cames interminables, recorda molt a Rey), però no han volgut imitar-los per evitar la paròdia. «Només hi ha una mica de construcció de l’esquena, que estava una mica fotut», explica l’actor. L’actriu, per la seva banda, assegura que només es va fixar en la Bárbara de les seves aparicions públiques, ja que li interessava més «la vida personal i el pla intern d’ella que el físic». Fins i tot va rebutjar imitar la característica veu ronca de Rey.

La relació de la vedete amb Joan Carles I, que ella defensa que van viure i de la qual diu que té proves, apareix des del primer capítol. I no com una referència, sinó que té el seu propi intèrpret, Cristóbal Suárez. «En aquesta història, que és la història d’amor entre tots dos, apareixen altres personatges que van estar al voltant durant aquells anys. I ells en va ser un», recorda Cuesta. Entre aquests personatges es troben protagonistes de la crònica rosa, com la periodista Chelo García Cortés (Adriana Torrebejano), el torero Paquirri (Jesús Castro), a més de Joan Carles I. En el repartiment també figuren els actors Artur Busquest, José Milán, Chema Adeva i Belén Ponce de León, entre d’altres.

Notícies relacionades

I aquesta història d’amor, que malgrat ser real té elements de ficció, es relata des dels moments feliços que van suposar el seu fugaç festeig i la seva mediàtica boda fins al negoci milionari al circ que tots dos van regentar i el naixement dels seus dos fills, Sofía i Ángel. Però també relata el seu costat més fosc: les drogues, la ludopatia, les infidelitats i els maltractaments que va patir l’actriu. «També s’explica això: com una dona que era lliure i transgressora va ser maltractada i com la societat la va jutjar i la va culpar una mica per això», explica Cuesta. Bárbara Rey està contenta amb el resultat. Feliç de tornar a regnar.

 

Temes:

Antena 3