‘Golpe de revés’: Movistar Plus+ aborda els abusos sexuals en el tennis

MOVISTAR PLUS+

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Encara amb la ressaca del cas Rubiales, que ha generat tant debat aquest estiu, Movistar Plus+ té ja disponible ‘Golpe de revés’, una sèrie britànica sobre l’abús de poder en el món de l’esport. Concretament, en el tennis d’elit. La ficció planteja des del primer moment un dubte: ¿l’entrenador acusat d’abusos sexuals és víctima d’una injustícia o es tracta d’un depredador que es va aprofitar de la seva posició?

Creada i escrita per Hania Elkington (‘La serpiente de Essex’, ‘The innocents’) i amb els productors de la reputada ‘Line of duty’ darrere, compta amb Aidan Turner (‘Poldark’, ‘Leonardo’) i Ella Lily Hyland (‘Intruder’) en els papers principals.

Acusat d’abusos sexuals

«La idea d’aquesta relació entre un entrenador i una jugadora se’m va passar pel cap quan estava pensant en un article sobre una noia que, amb el temps, obté una perspectiva sobre les relacions que ha tingut en el passat», explica Elkington, criada al sud-oest de Londres, per la qual cosa el tennis i Wimbledon han sigut sempre part de la seva vida.

La història comença amb la Justine (Hyland) als 17 anys, jugant les semifinals de Roland Garros sota la fèrria direcció del seu entrenador, el Glenn (Turner). Però la seva prometedora carrera es veu truncada per una lesió. Cinc anys després treballa com a fisioterapeuta en el mateix club en el qual va fer els seus primers passos i, quan ell guanya un important torneig amb el seu nou pupil, un italià bala perduda, la noia es presenta davant la policia i assegura que el seu antic entrenador va abusar d’ella en el passat.

«Hi ha una perspectiva en la trama que no sempre veiem i una ambigüitat en la primera part de la sèrie que realment m’ha agradat. En els primers episodis no tenim gaire informació sobre el que va passar. Després obtenim informació clau, però, fins i tot després d’això, no coneixem la història completa fins al final. Com a teleespectador, m’encanta asseure’m a casa mirant de descobrir qui està dient la veritat aquí. Tant el Glenn com la Justine, la noia que l’acusa, semblen dignes de confiança», avança Turner, que també és aficionat al tennis, i per això va disfrutar tant preparant aquest paper.

Ambigüitat

«Com a entrenador, no jugo cap partit, però he de fer els moviments correctes. I part de l’entrenament va ser conèixer l’Ella [Ella Lily Hyland, la coprotagonista]. Vam jugar molt a tennis junts i va ser divertit», assenyala l’actor, que es va documentar llegint llibres sobre aquest esport i veient vídeos. «Hi ha un gran llibre de Patrick Mouratoglou anomenat ‘The coach’, i ‘Open: memorias’, d’Andre Agassi, també és molt bo. I hi havia molts vídeos a Youtube interessants d’entrenadors», destaca l’intèrpret, que va disfrutar amb l’ambigüitat del seu personatge.

Ella Lily Hyland, en la sèrie ‘Golpe de revés’ /

MOVISTAR PLUS+

«Per a mi va ser important intentar construir el personatge al meu cap per no fer l’esborronador o poc fiable. I l’Ella va fer el mateix per no fer el seu com una víctima. Volíem que l’audiència dubtés tenint dos personatges creïbles», remarca.

Notícies relacionades

Perquè precisament el que destaca del Glenn és que ningú, a primera vista, el veuria com un depredador. «És una persona encantadora i carismàtica, amable i comprensiva, que passa molt temps a soles amb jugadors joves. Té molt talent com a entrenador. Per a mi era important interpretar algú que et fes dir: «M’agrada aquest noi, m’agradaria que m’entrenés a mi o a la meva filla». Així que si ha abusat de la Justine, això el faria realment perillós, ¿no? Perquè no hi hauria hagut senyals d’alerta. Quan la Justine fa les seves acusacions, els seus amics, familiars i col·legues no la creuen. ¿Podria estar amargada perquè el Glenn està tenint èxit amb un nou jugador i hi ha coses que van passar entre ells que poden haver-la deixat ferida o volent venjança?»

A més, el Glenn és un home feliçment casat i molt popular entre els jugadors joves. «Això és addictiu per a ell. Aquest sentiment de ser necessitat és una cosa que potser no obté dels seus companys. És més fàcil obtenir-ho de jugadors més joves que realment el necessiten. Per als jugadors joves, el Glenn és el seu passaport per a la seva carrera professional, de manera que sap com el necessiten alguns d’aquests jugadors més joves. Ser tan popular l’ha posat en situacions que podria aprofitar, que li permetrien manipular la gent si ho desitgés», conclou.