Guia de visionaments

La sisena temporada d’‘Élite’, la nova dels creadors de ‘Dark’ i altres sèries per veure aquesta setmana

  • L’esperada odissea èpica de misteri ‘1899’ i un altre agitat curs a l’institut Las Encinas, entre les estrenes més destacades

La sisena temporada d’‘Élite’, la nova dels creadors de ‘Dark’ i altres sèries per veure aquesta setmana

Lucía Faraig

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cada setmana s’estrenen noves sèries, en tornen altres de conegudes i estimades, i l’agenda es pot tornar fàcilment impossible. En aquesta secció fem cinc propostes amb què, en principi, és impossible equivocar-se.

‘1899’ (Netflix, dijous)

‘1899’ (Netflix, dijous)

En el nou misteri de Jantje Friese i Baran bo Odar, creadors de la sèrie de culte ‘Dark’, un viatge en vapor d’Europa als Estats Units cobra un gir inesperat quan arriba la trucada d’un vaixell desaparegut des de fa quatre mesos. L’anglesa Emily Beecham (‘Little Joe’) lidera un repartiment internacional i multilingüe amb bastantes cares conegudes de Netflix: Clara Rosager i Lucas Lynggaard Tønnesen de ‘The rain’; Andreas Pietschmann de ‘Dark’, o Miguel Bernardeau d’‘Élite’. Apunta a èxit monumental. 

‘Dead to me (temporada 3)’ (Netflix, dijous)

‘Dead to me (temporada 3)’ (Netflix, dijous)

La temporada final d’aquesta comèdia negra arriba tenyida de tristesa: la seva coprotagonista, la gran Christina Applegate, va acabar de rodar-la amb molt esforç a causa de l’esclerosi múltiple que li van diagnosticar a l’estiu del 2021. Pel que sembla en el tràiler, la Jen (Applegate) i Judy Hale (Linda Cardellini) podrien acabar en mans de la justícia: la policia ha descobert el cadàver que pretenien ocultar, el de (espòiler) l’Steve, antic promès de la Judy, que la Jen matava al final de la primera temporada. 

‘La vida sexual de las universitarias (temporada 2)’ (HBO Max, dijous)

‘La vida sexual de las universitarias (temporada 2)’ (HBO Max, dijous)

Els qui trobin a faltar ‘Derry girls’ haurien de donar una oportunitat, si no ho han fet ja, a aquesta creació de Mindy Kaling i Justin Noble, una altra comèdia de sororitat amb ritme mig embogit i una mitjana excel·lent de bromes efectives per episodi. En la segona temporada, les quatre amigues del prestigiós Essex College (Pauline Chalamet, Leighton Murray, Whitney Chase i Amrit Kaur, transsumpte de la mateixa Kaling) encaren un semestre de nous desafiaments després de l’aturada de tardor. 

‘Élite (temporada 6)’ (Netflix, divendres)

‘Élite (temporada 6)’ (Netflix, divendres)

Després de la mort del Samuel, Las Encinas assumeix la necessitat d’un rentat de cara, però l’institut i el món d’‘Élite’ continuaran sent una olla a pressió en la qual es barrejaran racisme, sexisme o LGTBI-fòbia. A ídols com Valentina Zenere o Manu Ríos se sumen aquesta temporada rostres frescos com Ander Puig (‘Ser o no ser’), Álvaro de Juana (‘Luimelia’) i Carmen Arrufat (‘La inocencia’), entre d’altres. Carlos Montero, cocreador de la sèrie, ha promès una entrega «més intensa, més madura». 

‘Somebody’ (Netflix, divendres)

Notícies relacionades

‘Somebody’ (Netflix, divendres)

El de ‘Somebody’ ha sigut un dels tràilers més subjugadors i intrigants vistos en els últims mesos: ¿de veritat estem davant la història d’una dona enamorada d’un assassí en sèrie? Kang Hae-lim (‘Sigue adelante’) interpreta la desenvolupadora de l’‘app’ de cites utilitzada per un psicòpata (Kim Young-kwan, vist a ‘Missió possible’) per caçar les seves víctimes. I lluny de lamentar-se per haver facilitat el camí d’un monstre, la nostra heroïna s’encaterina amb el susdit. Intrigant al límit.