Fantasia i biografies

Les 10 sèries que no et pots perdre aquest setembre

Entre les estrenes destaquen ‘El senyor dels anells: Els anells del poder’ (Amazon Prime Video), ‘Pistol’ (Disney+) i la cinquena temporada de ‘El conte de la serventa’ (HBO Max)

Les 10 sèries que no et pots perdre aquest setembre
6
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Passades només dues setmanes de l’estrena de ‘La casa del dragón’ (‘House of the dragon’) arriba una altra gran dosi de fantasia amb la no menys esperada ‘El senyor dels anells: Els anells del poder’ (Amazon Prime). Disney+, per la seva banda, proposa dues minisèries a la frontera del ‘biopic’: ‘Pistol’, sobre la banda punk Sex Pistols, i ‘Mike’, retrat de Mike Tyson. A la tornada d’‘El conte de la serventa’ a HBO Max amb la seva cinquena temporada se suma una allau de ficcions espanyoles: ‘Un asunto privado’ (Amazon Prime Video), ‘Las de la última fila’ (Netflix), ‘La novia gitana’ (Atresplayer Premium) i ‘Apagón’ (Movistar Plus+).

El senyor dels anells: els anells del poder

Dia 1. Amazon Prime Video

Produïda per J. A. Bayona, realitzador que ha dirigit els dos primers episodis (dels altres quatre se n’encarrega el director britànic d’origen xinès Wayne Che Yip), la sèrie discorre en la Segona Edat de la història de la Terra Mitjana, amb prou feines tocada per les ja mítiques pel·lícules de Peter Jackson basades en les llegendàries novel·les de J. R. R. Tolkien. Així, aquest drama èpic se situa milers d’anys abans del que es narra a ‘El hòbbit’ i ‘El senyor dels anells’, que és quan es produeix la forja dels anells, l’ascens del Senyor Fosc Sauron, la llegenda èpica de Númenor i l’última Aliança d’elfs i homes. En el repartiment hi destaquen: Morfydd Clark (Galadriel), Robert Aramayo (Elrond) i Benjamin Walker (Alt Rei Gil-galad).

Billy the Kid

Dilluns, 5. Movistar Plus+ 

Dirigida per Michael Hirst (el creador de ‘Vikingos’), es tracta d’una aventura romàntica èpica basada en la vida del malfactor conegut també com a William H. Bonney, des de les seves humils arrels irlandeses i els seus primers dies com a texà a la frontera nord-americana, fins al seu paper fonamental en la guerra del comtat de Lincoln. La ficció mostra com coneix Jesse Evans, un altre bandit famós i líder de la banda Seven Rivers, que ja llavors robava bestiar a les famílies de grangers. El repartiment d’aquest ‘western’ està encapçalat per Tom Blyth, com a Billy el Nen, i Daniel Weeber, en el paper de Jesse Evans.

Pistol

Dia, 7. Disney+

Minisèrie de sis capítols basada en l’autobiografia de Steve Jones, guitarrista de la mítica banda britànica de punk Sex Pistols, que va revolucionar el món de la música i la cultura als anys 70. La ficció, que està dirigida per Craig Pearce, el seu creador, i Danny Boyle, compta, a través de les memòries de Jones, ‘Lonely boy: Tales from a Sex Pistol’, el viatge desenfrenat i en ocasions esquinçador del grup, uns joves de classe treballadora sense un futur a l’horitzó, que amb la seva banda van sacsejar l’‘establishment’ corrupte de l’època. El repartiment està encapçalat per Anson Boon, que dona vida a Johnny Rotten, i Louis Partridge, que interpreta Sid Vicious. 



Mike

Dijous, 8. Disney+

Minisèrie que explora la vida i controvertida carrera del campió dels pesos pesants Mike Tyson, una de les figures més polaritzadores de la cultura esportiva, a qui dona vida Trevante Rhodes. La història de ‘Mike’ es conta a través dels ulls del famós boxejador: la seva dura infància, com va patir el drama de les diferències entre classes socials i de raça als EUA i com va aconseguir col·locar-se entre l’elit de la boxa, així com la seva misogínia manifesta i el poder que hi van exercir els mitjans de comunicació, que el van consagrar a la fama.

El conte de la serventa

Cinquena temporada. Dia 15. HBO Max

Nova temporada, la cinquena (i per ara sembla ser que no la final) d’aquesta icònica sèrie basada en el premiat ‘best-seller’ de Margaret Atwood que narra la vida distòpica de Gilead, una societat totalitària en la qual, a causa dels desastres mediambientals i la baixa taxa de natalitat, l’Estat considera les dones de la seva propietat i en té tot un exèrcit només per procrear. Després del sagnant final de l’anterior temporada, en aquests nous capítols June (Elisabeth Moss) no ho tindrà fàcil. Haver liderat el grup de dones que acaba assassinant Fred Waterford l’ha posat en una situació en què sembla que no hi ha marxa enrere. I serà difícil recuperar la ‘normalitat’.

Un asunto privado

Dia 16. Amazon Prime Video

Aura Garrido i el veterà actor francès Jean Reno (‘Leon: el profesional’, ‘El codi Da Vinci’) protagonitzen aquesta sèrie, en la qual apareixen com una Sherlock Homes i un Watson dels anys 40 i que promet altes dosis de comèdia i de misteri. Marina Quiroga (Garrido) és una noia de classe alta amb ànima de detectiu que es dedicarà a perseguir un assassí solt per Galícia. Per a això compta amb l’ajuda del seu fidel majordom, Héctor (Reno). S’haurà d’enfrontar als prejudicis de gènere, al nou comissari i a la seva mare, que intenta casar-la.

Andor

Dia 21. Disney+

Nou producte de la marca ‘Star wars’, saga que sembla inesgotable. Després de ‘The Mandalorian’, ‘El libro de Boba Fett’ i ‘Obi Wan Kenobi’ arriba ‘Andor’, protagonitzada per Cassian Andor, personatge de ‘Rogue One. Tony Gilroy, guionista de l’esmentada ‘Rogue One’ i de la saga Bourne, és el ‘showrunner’ d’aquesta sèrie que en els seus 12 capítols explica les aventures de l’espia rebel durant els seus anys de formació en la Rebel·lió i segueix les seves missions secretes contra l’Imperi. Li dona vida el mexicà Diego Luna.

Las de la última fila

Dia 23. Netflix

Primera sèrie de Daniel Sánchez Arévalo, protagonitzada per cinc amigues d’uns trenta anys que es reuneixen cada any per passar juntes una setmana. Tot i que en aquesta ocasió serà diferent, ja que a una d’elles li han diagnosticat càncer i, tot i que han acordat no parlar del tema (amb la qual cosa l’espectador no sap quina d’elles és la malalta) experimentaran coses que els agradaria fer abans de morir. Donen vida a les cinc amigues Itzaso Arana, Mónica Miranda, María Rodríguez Soto, Mariona Terés, Godeliv van den Brandt, i hi intervenen Macarena García, Melina Matthews i Javier Rey.

La novia gitana

Dia 25. Atresplayer Premium 

Adaptació de la novel·la homònima de Carmen Mola, que protagonitza Elena Blanco (Nerea Barros), una inspectora d’homicidis veterana de la Brigada d’Anàlisi de Casos (BAC), una dona intel·ligent i obsessionada per resoldre el seu propi trauma del passat i que veu reflectit el seu dolor en el de la família Macaya, pares de dues noies assassinades amb sis anys de diferència. Amb el seu equip buscarà el responsable d’un macabre ritual. El repartiment el completen Darío Grandinetti (Miguel Vistas), Ignacio Montes (Zárate), Mona Martínez (Mariajo) i Ginés García Millán (Rentero).

Apagón

Dia 29. Movistar Plus+

Sèrie inspirada en el ‘podcast’ ‘El gran apagón’, tot i que les històries són inèdites i el seu punt de connexió és una tempesta solar que provoca una gran apagada d’energia i tecnologies al planeta. Així, els cinc capítols mostren cinc universos diferents que entren en crisi i la manera com l’han de gestionar i adaptar-s’hi els seus protagonistes. Els cinc capítols estan dirigits per un realitzador diferent: Rodrigo Sorogoyen, Raúl Arévalo, Isa Campo, Alberto Rodríguez i Isaki Lacuesta. L’elenc l’encapçalen Luis Callejo, María Vázquez, Patricia López Arnaiz, Ainhoa Santamaría, Jesús Carroza, Melina Matthews i Tomás del Estal, entre d’altres.