Pròxim llançament

Aquest és el pressupost gastat per rodar ‘El Senyor dels Anells: els anells del poder’

Es calcula que Amazon Studios ha realitzat en aquesta temporada la inversió més gran de la història de les sèries de televisió

Aquest és el pressupost gastat per rodar ‘El Senyor dels Anells: els anells del poder’

AMAZON PRIME VIDEO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cada vegada queda menys perquè Amazon Prime Video estreni ‘El Senyor dels Anells: els anells del poder’, una de les seves obres més esperades de l’any. El llançament de la sèrie ha generat una gran expectativa entre els seguidors de la saga fantàstica, sobretot després de saber que la companyia ha invertit una quantitat de recursos sense precedents en la gravació.

Segons han explicat els dirigents de la sèrie en diverses ocasions, les característiques de la producció han comportat un treball minuciós en aspectes com els efectes especials o les imatges generades informàticament (CGI, per les sigles en anglès), dues eines vitals per recrear amb la qualitat necessària el món de ciència-ficció.

El pressupost més gran de la història

A causa de la gran quantitat de costos de producció, el pressupost s’ha disparat. Segons va revelar el mitjà ‘Variety’, està previst que la despesa de la primera temporada pugi a un import total de 470 milions d’euros, cosa que suposa més de 59 milions per capítol.

Aquestes xifres situarien ‘El Senyor dels Anells: els anells del poder’ com la sèrie de televisió més cara de la història. A aquesta quantitat s’ha d’afegir que Amazon ja va desemborsar prèviament 250 milions per adquirir els drets de la novel·la de Tolkien, segons va informar Reuters.

Per posar en context, el ‘Wall Street Journal’ ha explicat que la quarta temporada de ‘Stranger Things’, una altra sèrie en què proliferen els recursos especials, ha costat uns 30 milions d’euros per episodi –pràcticament la meitat–. Per la seva banda, ‘Variety’ apuntava que cada capítol de ‘La Casa del Dragón’, l’esperada preqüela de ‘Joc de trons’, ha tingut un cost d’uns 20 milions d’euros.

D’aquesta manera, es calcula que la primera temporada de la sèrie d’‘El Senyor dels Anells’ tindrà un pressupost més gran que la suma de tota la primera trilogia.

Amazon justifica les despeses

Notícies relacionades

Des de la direcció d’Amazon Studios s’atribueix l’augment dels costos perquè «el mercat està boig», com ha explicat Jennifer Salke, directora de la productora, en una taula rodona organitzada per ‘Hollywood Reporter’. Tanmateix, ha assegurat que el pressupost està més que justificat a causa de les característiques de producció de la sèrie.

«Aquesta és una temporada sencera d’un gran espectacle de construcció mundial. El número és un titular sexi o un titular boig en què és divertit clicar, però el pressupost realment està construint la infraestructura del que sustentarà tota la sèrie», ha exposat.