Opció de doblatge

’El senyor dels anells: els anells del poder’ estarà disponible en català

Amazon Prime Video estrenarà la sèrie fantàstica el 2 de setembre

’El senyor dels anells: els anells del poder’ estarà disponible en català
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

’El senyor dels anells: els anells del poder’, una de les produccions més esperades de l’any a Amazon Prime Video, es podrà veure també en català i en eusquera. Així, el doblatge a les dues llengües estarà disponible a la plataforma de ‘streaming’ el 2 de setembre, data en la qual es produirà l’estrena mundial de la sèrie inspirada en l’obra de J. R. R. Tolkien.

Després de conèixer la notícia, que ha sigut avançada en un primer moment pel diari ‘Berria’, la Secretaria de Política Lingüística de Catalunya s’ha fet ressò de la novetat en els seus perfils de xarxes socials i ha animat els espectadors a veure-la en català. De moment, Amazon no ha publicat cap avanç en aquests dos idiomes.

La primera temporada, vuit episodis

La trama de la primera temporada de la sèrie, que consta d’un total de vuit episodis, té lloc milers d’anys abans dels esdeveniments narrats en ‘El Hòbbit’ i ‘El Senyor dels Anells’. La narració comença en una època de relativa pau i segueix un repartiment de personatges, alguns coneguts pel gran públic, a mesura que s’enfronten al temut ressorgiment del mal a la Terra Mitjana.

Es pot destacar que l’estrena dels diferents capítols s’anirà produint de manera gradual. A partir del 2 de setembre, quan se n’estrenarà el primer, s’espera que Amazon Prime vagi publicant un episodi per setmana fins a oferir la sèrie completa.

Pressupost històric

A part de la varietat d’opcions d’àudio de les quals disposarà la sèrie, ’El senyor dels anells: els anells del poder’ és una de les apostes econòmiques més decidides de la història d’Amazon Prime Video. La companyia nord-americana ha invertit una gran quantitat de recursos en efectes especials i ‘CGI’, cosa que, afegida als costos del repartiment i de producció, hauria suposat una gran despesa final.

Notícies relacionades

Així, segons ha revelat el mitjà ‘Variety’, el pressupost de la primera temporada ascendeix a un import total de 470 milions d’euros, més de 59 milions d’euros per capítol.

Per posar-ho en context, el mateix mitjà apuntava que cada episodi de ’La Casa del Dragón’, l’esperada preqüela de ‘Joc de Trons’, costa uns 20 milions d’euros per episodi, una xifra que és menys de la meitat de l’adjudicada a ‘El senyor dels anells: els anells del poder’.