Escenaris de sèries

Aquests són els llocs de Galícia on es va rodar la sèrie ‘Rapa’ de Movistar Plus+

Cedeira i Ferrol són els dos escenaris principals de la producció protagonitzada per Javier Cámara

  • Vacances en escenaris de sèries

Aquests són els llocs de Galícia on es va rodar la sèrie ‘Rapa’ de Movistar Plus+

JAIME OLMEDO / MOVISTAR PLUS+

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Galícia és una terra a la qual li prova bé el ‘thriller’, televisivament parlant. Multitud de produccions d’aquest gènere han aprofitat la riquesa dels seus boscos frondosos, la seva costa agresta i el seu folklore misteriós per ambientar allà les seves trames: ‘El desorden que dejas’, ‘Néboa’, ‘Operación Marea Negra’, ‘El sabor de las margaritas’... L’última que ha aconseguit treure partit dels seus imponents paisatges és ’Rapa’.

La mort de l’alcaldessa de Cedeira (la Corunya) és el punt de partida d’aquesta sèrie de Movistar Plus+ amb què els creadors de ‘Hierro’ (els germans Coira i Fran Araújo) van tornar a la seva terra natal. La serra de Capelada, una zona muntanyosa espectacular entre les ries de Cedeira i Ortigueira, va concentrar gran part del rodatge.

Com al Curro de A Capelada, als penya-segats de Vixía Herbeira, on van recrear la tradicional festa de la ‘rapa das bestas’ que dona títol a la sèrie, per a la qual van comptar amb els veritables ‘besteiros’, els homes que tallen els crins dels cavalls salvatges.

Cedeira, famosa pels seus percebes

Els carrers del poble pesquer de Cedeira, de poc més de 6.000 habitants, cobren un especial protagonisme en la investigació que porten a terme la sergent de la Guàrdia Civil interpretada per Mónica López i el professor amb ínfules de detectiu a qui dona vida Javier Cámara. El seu cementiri, l’ajuntament, l’institut i les cases d’alguns dels personatges (com l’alcaldessa, la fisioterapeuta i la de Maite) estan ubicades en aquesta població que fa olor de mar i és famosa pels seus percebes.

El seu llarg i preciós passeig Marítim va des de la desembocadura del riu Condomiñas fins a la platja d’Area Longa i el port, mentre que l’església parroquial, Santa María do Mar, és del segle XV.

Les indagacions del cas porten també els protagonistes fins a Ferrol (la Corunya), ciutat que va adquirir rellevància al segle XVIII quan Felip V va decidir convertir-la en el centre de la indústria naval militar. El port, de més de cent anys, acull les drassanes que han passat per crisis intenses durant els últims anys.

El barri modernista de la Magdalena

Allà s’aixeca, molt a prop de la zona més estreta de la ria de Ferrol, el castell de San Felipe i, davant seu, a la vora oposada de la ria, a poc més d’un centenar de metres, el castell de La Palma.

Notícies relacionades

De l’urbs podem veure a ‘Rapa’ el modernista barri de la Magdalena, considerat el centre de Ferrol perquè allà es troba l’ajuntament i els principals comerços i locals d’hostaleria. Parcialment zona de vianants, va ser declarat conjunt historicoartístic el 1983.

La casa del Tomás (Cámara), el centre comercial a què acudeix la Norma (Berta Ojea) i l’hospital que visita el protagonista estan situats també en aquesta ciutat plena de construccions d’estil neoclàssic, com la porta de l’Arsenal, l’església de San Julián i l’antic convent de San Francisco.