Fantasia i ciència-ficció

Si et vas enganxar a ‘Stranger things’, aquestes 6 sèries t’agradaran

Hi ha diverses ficcions que compten amb elements similars al gran èxit de Netflix dels germans Duffer

Si et vas enganxar a ‘Stranger things’, aquestes 6 sèries t’agradaran

MICHAEL OATS / MOVISTAR PLUS+

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els dos últims episodis de la quarta temporada de ‘Stranger Things’ ja estan disponibles des de divendres a Netflix. I han sigut tot un èxit, ja que s’han col·locat al ‘top’ 10 de 91 països, entre ells Espanya, on la sèrie fantàstica dels germans Duffer ocupa el primer lloc de visualitzacions des del dia en què es va estrenar la darrera temporada.

Si ja han devorat aquests dos intensos capítols carregats de monstres i que són com pel·lícules (amb una extensió de categoria, d’una hora i 25 minuts i de dues hores i 19 minuts) i volen satisfer la seva gana serièfila amb alguna ficció que recordi a la dels nois de Hawkins (Indiana), aquí tenen cinc propostes.

DARK. Netflix

La producció alemanya no té terrorífics monstres com el Demogorgon i Vecna, però també planteja una interessant història de ciència-ficció amb una trama que s’enreda temporada rere temporada (i en té tres) a través de viatges en el temps i ramificacions familiars que fan que l’espectador s’hagi d’apuntar el nom dels personatges per no acabar perdent-ne el fil. El punt de partida és la desaparició d’un jove en una misteriosa cova que donarà molt joc al llarg de 26 capítols que parlen de tres dècades diferents.

PARAÍSO. Movistar Plus+.

La ‘Stranger Things’ espanyola, creada per Fernando González Molina (‘Palmeras en la nieve’), està ambientada en els anys 90, en un poble de la costa valenciana. La desaparició de tres noies durant una festa estiuenca al costat de la discoteca que dona nom a la sèrie (un fet que recorda al famós cas Alcàsser) dona peu a una història de fantasia sobre fantasmes i dimensions paral·leles. Aquí tampoc hi ha monstres, però sí morts que volen acabar amb la raça humana. Les dues temporades estan disponibles a Movistar Plus+.

ESTA MIERDA ME SUPERA. Netflix

Una proposta més assossegada que ‘Stranger Things’ i amb menys efectes visuals, però bastant efectiva. Basada en la novel·la gràfica homònima de Charles Forsman, segueix el dia a dia de Sydney (Sophia Lillis), una adolescent que no sent que encaixi a l’institut. La seva frustració per lidiar amb els seus companys i els seus incipients desitjos sexuals faran que desenvolupi poders telequinèsics que li portaran més d’un problema.

LOCKE & KEY. Netflix

Basada en els còmics homònims de Joe Hill i Gabriel Rodríguez, la sèrie uneix fantasia i terror arran de la desgràcia de la família Locke. Després de l’assassinat del pare, la seva dona es muda amb els seus tres fills a la mansió familiar del seu difunt marit. Els nois descobriran unes poderoses i màgiques claus. Però el fill petit també trobarà un dimoni que vol aconseguir-les per a foscos propòsits. De moment té dues temporades i la tercera està prevista que surti aquest agost.

THE UMBRELLA ACADEMY. Netflix

Steve Blackman està triomfant amb aquesta adaptació per a Netflix de la sèrie de còmics homònima escrita per Gerard Way des del 2007, la tercera temporada de la qual està al ‘top’ 10 de Netflix en 91 països. Aquí no tenen un sol personatge amb poders, com passa a ‘Stranger Things’ amb Once, sinó tota una colla de superherois nascuts el mateix dia i criats per un excèntric multimilionari. L’acció i els efectes visuals estan preparats amb cert humor, amenaces d’apocalipsi i viatges en el temps.

THE OA. Netflix

La sèrie creada per Brit Marling i Zal Batmanglij va congregar un bon nombre de fans, però no va aconseguir ser renovada per a una tercera temporada. Barreja ciència-ficció, fantasia i elements sobrenaturals amb un inici potent: la reaparició d’una dona cega set anys després que se n’hagués perdut la pista completament. El més xocant és que ara pot veure-hi sense dificultats, té unes estranyes cicatrius a l’esquena i es fa dir OA. Es nega a col·laborar amb l’FBI per aclarir el seu cas.