MÉS PERIÓDICO

Joe Keery, l’arma (no tan) secreta de ‘Stranger things’

  • L’actor (i la seva flamant melena) ha sigut una de les grans revelacions de la sèrie bandera de Netflix. 

Joe Keery, l’arma (no tan) secreta de ‘Stranger things’
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Res d’Eleven i Mike: la parella estrella de ‘Stranger things’ és la formada per Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) i el seu improbable amic/germà gran somiat Steve Harrington (Joe Keery). Els germans Duffer, caps de la sèrie, s’han entossudit a aparellar Harrington, laboralment parlant, amb Robin Buckley (Maya Hawke), però el que molts volem és que Dustin s’afegeixi al més aviat possible a l’equip de ‘clerks’ del videoclub Family Video. D’altra banda, els idil·lis fallits de Steve no interessen ningú; només el seu ‘bromance’ amb Dustin és digne d’atenció. 

En el món real, a més, Keery i Matarazzo mantenen la mateixa relació de dependència mútua. «És com el tiet de 60 anys que mai he tingut», va dir Keery sobre el seu col·lega durant la première novaiorquesa de la quarta temporada. I, segons va afegir, algunes de les escenes més reals i més crues que ha rodat en la sèrie han sigut «discutint amb Gaten; discussions de l’estil ‘¡¿però de què estàs parlant?!’. Resulten molt naturals, ens surt de manera espontània a tots dos». 

Quan parlem de la banda principal de ‘Stranger things’, no solem incloure Steve en el lot, però tant la seva química amb Matarazzo com el seu magnetisme individual han donat peu a moments memorables. També la seva mata de cabell és indubtable personatge central del fenomen de Netflix. Després de la seva revelació (la de Keery) en la primera temporada, algunes publicacions van perseguir menys entrevistes amb l’actor que amb els seus perruquers per intentar saber els secrets del seu volum. L’any passat, un famós perfil de ‘GQ’ revelava l’improbable: Keery ni tan sols es renta els cabells. Per això, en una ostentació d’honestedat, va rebutjar un lucratiu acord amb una marca de productes per als cabells.  

Carrera paral·lela en la música

Notícies relacionades

Carrera paral·lela en la músicaVa rebutjar aquest acord també, en part, perquè s’ho pot permetre. Això no significa que arribés fàcilment a la fama. De fet, li ha costat una mica, segons els estàndards de la celebritat actual: quan va emergir amb ‘Stranger things’ tenia ja 24 anys. Va néixer a Newburyport, Massachusetts, fa alguna poc més de tres dècades, de pare arquitecte i mare professora d’anglès. Va començar a actuar a l’institut per insistència de la seva germana gran, per després estudiar art dramàtic a la Universitat DePaul de Chicago. Després... Una certa travessia pel desert.

Perquè abans de ‘Stranger things’ no hi va haver gaire cosa: bàsicament, petits papers a ‘Chicago Fire’ i ‘Empire’ i anuncis de KFC o Domino’s. A Keery li quedava temps per dedicar-se a la seva altra passió, la música, gravant durant un temps amb el grup psych-rock Post Animal. Fins i tot ara, quan ha de repartir el seu temps entre els últims espeternecs de ‘Stranger things’ i pel·lícules amb Ryan Reynolds (‘Free guy’) o Liam Neeson (el futur híbrid d’acció i ciència-ficció ‘Cold storage’), continua fent temps per a aquesta altra vocació: grava cançons com d’uns Tame Impala de butxaca amb l’àlies Djo. Seguiran escoltant el bo de Keery, des de les pantalles o, qui sap, potser des dels altaveus d’algun festival.