Imperi redefinit

‘Star Wars’ es referma com a vasta i expansiva galàxia de sèries

  • Després d’una trilogia fílmica de curs irregular i algun ‘spin-off’ fracassat, la companyia Lucasfilm planeja ara estrenar fins a tres temporades d’imatge real a l’any

  • ‘Obi-Wan Kenobi’: retrobament amb el mestre Jedi i el seu aprenent passat al costat fosc

‘Star Wars’ es referma com a vasta i expansiva galàxia de sèries
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘Obi-Wan Kenobi’ havia de ser, en principi, una pel·lícula dirigida per Stephen Daldry (‘Les hores’, ‘The crown’), però la necessitat de continguts per a Disney+ va acabar convertint-la en sèrie. És, a més, en televisió on els projectes de ‘Star Wars’ semblen últimament tenir millor sort. Per als fans puristes, les sèries animades de Dave Filoni són una extensió a l’altura de la trilogia original. I fa tres anys, ‘The Mandalorian’, dissenyada per Jon Favreau en aliança amb Filoni, va aconseguir un consens popular i crític que no es veia des de temps molt, molt llunyans.

Mentre es redefineix el potencial cinematogràfic de la franquícia, Lucasfilm i la seva empresa mare, The Walt Disney Co., consoliden l’univers ‘Star Wars’ a la (cada vegada menys) petita pantalla. Fins ara, només havíem vist una temporada d’imatge real a l’any a Disney+, però segons un recent reportatge de portada de ‘Vanity Fair’, els plans són que acabin sent tres com a mínim.

A ‘Obi-Wan Kenobi’ el seguirà, el 31 d’agost, ‘Andor’, en la qual Diego Luna recupera el seu paper a ‘Rogue One, el de l’espia rebel Cassian Andor. Així és, no es tracta de seqüela: en aquella pel·lícula Andor donava la seva pròpia vida per la Rebel·lió. En realitat es desenvolupa cinc anys abans d’aquella i narra el seu viatge de migrant (d’un món natal destruït a un horitzó en constant moviment) i el seu salt del nihilisme a la fe cega en una causa. Hi ha, a més, la possibilitat que la tercera temporada de ‘The Mandalorian’ s’estreni a finals d’aquest mateix any

Notícies relacionades

El 2023 arribarà, amb tota seguretat, ‘Ahsoka’, l’‘spin-off’ amb Rosario Dawson com la Jedi grisa titular, que va migrar de l’animació de Filoni a aparicions estel·lars a ‘The Mandalorian’ i ‘El libro de Boba Fett’. A Dawson l’acompanya Mary Elizabeth Winstead (acabada de casar amb Ewan McGregor: família galàctica) en un paper encara per revelar. El 2023 serà també, amb sort, l’any en què vegem ‘The acolyte’, ‘thriller’ de misteri situat en l’era de l’Alta República, un segle abans de l’època Skywalker. Leslye Headland, que va cedir a Natasha Lyonne el lloc de ‘showrunner’ de ‘Muñeca rusa’ per centrar-se en això, ha promès «una mirada als assumptes polítics i personals i espirituals que es van donar en un període del qual no sabem gaire»

Més enllà en l’horitzó queda una sèrie que s’acaba d’anunciar, amb el nom en clau de ‘Grammar rodeo’, en què Jon Watts (director de l’última trilogia de ‘Spider-man’) planeja injectar l’esperit de les aventures iniciàtiques dels 80 a una peripècia desenvolupada en els dies posteriors a la caiguda de l’Imperi. Fonts pròximes la defineixen com ‘Stranger things’ a l’espai». Tampoc sona malament.