Estrena aquest diumenge

‘Señor, dame paciencia’: Jordi Sánchez torna a treure suc d’un personatge carregat de prejudicis

La nova sèrie d’Atresplayer Premium reprèn la història de la pel·lícula homònima amb un elenc en què només repeteix el protagonista

‘Señor, dame paciencia’: Jordi Sánchez torna a treure suc d’un personatge carregat de prejudicis

PIPO FERNÁNDEZ

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa quatre anys, Jordi Sánchez va protagonitzar la pel·lícula de l’estiu ‘Señor, dame paciencia’, una comèdia en què encarnava un personatge, el Gregorio, amb certes reminiscències (per la seva tossuderia i la seva estretor de mires) al seu paper més famós en televisió, l’intransigent Antonio Recio de ‘La que se avecina’. L’èxit del film va fer que Atresmedia apostés per aquesta història i que decidís ampliar-la donant-li forma d’una sèrie, amb el mateix títol, que aquest diumenge 2 de gener estrena a la plataforma de pagament Atresplayer Premium i que pròximament es veurà en obert a Antena 3.

Tot i que el punt de partida de les dues produccions és el mateix, un banquer pare de família nombrosa que viu al barri madrileny de Salamanca i es queda viudo, hi ha moltes diferències entre sèrie i pel·lícula. La més significativa, que només repeteix l’actor protagonista, Sánchez. Tant la seva difunta dona com els seus fills canvien de cara, alhora que adopten personalitats diferents. «No ha sigut estrany reprendre el personatge perquè ara hi ha un punt d’inflexió que no hi havia abans: és un senyor que es queda sense feina i sense casa i se l’han de repartir entre els seus quatre fills. Per això per a mi ha sigut com fer una cosa nova, malgrat que és el mateix personatge i part d’una mateixa realitat», afirma l’actor sobre aquesta comèdia composta de vuit episodis de 50 minuts.

El seu Gregorio de ‘Señor, dame paciencia’ comparteix amb Antonio Recio el mateix caràcter reaccionari, ultraconservador i carregat de prejudicis, així com la seva tossuderia a l’hora d’acceptar altres punts de vista que no siguin el seu, tot i que recalca que en aquest cas és «menys paròdic». Sobre el paper, personatges així sembla que estarien cridats a provocar rebuig en l’espectador, però ell sempre ha sabut donar-los el toc just perquè l’audiència n’apreciï la comicitat i fins i tot els agafi carinyo. «El públic identifica aquests personatges amb gent més o menys pròxima perquè són reconeixibles, són per tot arreu. I això fa que funcionin», diu l’actor, per a qui aquest rodatge sempre estarà marcat per l’aturada que va patir per culpa de la seva hospitalització per covid.

Temes que han provocat debat

Notícies relacionades

La intransigència del personatge de Sánchez serveix a la sèrie per treure a la palestra temes que han generat molt debat social com el matrimoni gai, la immigració i el moviment antisistema, i plasmar-los des d’una òptima més humorística. «Es tracta d’ensenyar a un senyor intolerant que s’adona que no pot ser així i que s’ha de respectar la gent que no és com tu. Aquesta és una mica la base de la societat d’avui dia i la que hauria d’haver sigut la base de totes les societats», afirma l’actor.

Igual que a la pel·lícula, la sèrie rescata el personatge de la dona morta de Gregorio, que ara interpreta Sílvia Abril. La difunta s’apareix al protagonista constantment per aconsellar-lo sobre els seus fills, com si fos un Pep Consciències que li provoqués remordiments de consciència per la seva tossuderia i la seva negativa a adaptar-se als temps que corren. L’acompanyen també actors com Norma Ruiz, com la integrista de la vida sana que viu amb el seu marit (Carlos Librado, ‘Nene’) en el camp dedicada al cultiu ecològic; Félix Gómez, el fill advocat que vol adoptar un nen rus juntament amb el seu nòvio (Santi Cuquejo); Adam Jezierski, el ‘hacker’ expert en tecnologia, i Carol Rovira, la ‘hippy’ antisistema.