Totes les estrenes i tornades

Les 12 sèries que no et pots perdre al juny

‘Loki’, ‘Paraíso’, ‘Maricón perdido’ i els retorns de ‘Lupin’ i ‘Élite’ són els títols destacats

Les 12 sèries que no et pots perdre al juny
12
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fantasia agafa protagonisme aquest juny del 2021 en les estrenes de les sèries en ‘streaming’ amb ‘Loki’, ‘Paraíso’ i ‘Sweeth Tooth: el niño ciervo’, mentre que la dosi de realitat la posa (tot i que amb tocs de ficció i humor) Bob Pop amb ‘Maricón perdido’. L’apartat de retorns també ve potent aquest mes, amb les novetats de dos fenòmens com ‘Lupin’ i ‘Élite’ i la sempre imprescindible ‘The good fight’.

PARAÍSO

Dia 4. Movistar

Fernando González Molina, director de títols com ‘Tengo ganas de ti’, ‘Palmeras en la nieve’ i la trilogia d’‘El guardià invisible’, rendeix homenatge a les sèries i pel·lícules amb què va créixer, des de ‘V’ i ‘Verano Azul’ a ‘Els Goonies’, en aquesta espècie de ‘Stranger things’ a la manera espanyola. La misteriosa desaparició de tres noies en un petit poble de la costa valenciana, el 1992, desencadena un cúmul de desgràcies a la localitat, mentre sona música de Mecano i OBK, que ens transportarà a aquella dècada. Al repartiment figuren Macarena García, Iñaki Ardanaz i Gorka Otxoa, tot i que el pes el porten els joves protagonistes: Pau Gimeno, Cristian López, León Martínez, Héctor Gozalbo, María Romanillos i Patricia Iserte.

SWEETH TOOTH: EL NIÑO CIERVO

Dia 4. Netflix

Basada en l’aclamat còmic de Jeff Lemire per a DC, aquesta sèrie fantàstica produïda per Robert Downey Jr. presenta un món en què un virus letal ha provocat l’aparició de nens mig humans, mig animals. Els petits híbrids generen molt rebuig i hi ha gent que es dedica a matar-los. El Gus (Christian Convery, ‘Pup Academy’), el nen cérvol del títol que fa una dècada que està reclòs al bosc, emprendrà un viatge a la recerca dels seus orígens acompanyat d’un solitari vagabund (Nonso Anozie, ‘Joc de trons’).

LA HISTORIA DE LISEY

Dia 4. Apple+

Stephen King adapta a la petita pantalla un dels seus ‘best-sellers’ en aquest ‘thriller’ dirigit per Pablo Larraín, en què l’autor de ‘Misery’ ha escrit els guions i figura com a productor executiu amb J. J. Abrams. L’oscaritzada Julianne Moore és una viuda que, dos anys després de la mort del famós novel·lista amb qui va estar casada (Clive Owen), comença a rememorar inquietants episodis del seu matrimoni que havia esborrat de la memòria. Haurà d’enfrontar-se als seus propis dimonis... i als del difunt. Joan Allen, Jennifer Jason Leigh, Dane DeHaan, Ron Cephas Jones i Sung Kang completen el repartiment.

LOKI

Dia 9. Disney+

Després de l’experiència amb ‘Bruja Escarlata y Visión’ i ‘Falcon y el Soldado de Invierno’, la plataforma continua explotant l’Univers Cinematogràfic Marvel, ara amb una sèrie protagonitzada per un dels seus antiherois més famosos. El malvat Loki (Tom Hiddleston) reprèn el seu paper de déu de l’engany en aquesta ficció que es desenvolupa després dels esdeveniments de ‘Los Vengadores: Endgame’ i en què el germà de Thor viatjarà per diferents mons paral·lels al ser arrestat per una organització coneguda com la Time Variance Agency (TVA), que s’encarrega de mantenir sota control totes les línies temporals al multivers. Michael Waldron, un dels guionistes de ‘Rick y Morty’, hi figura com a ‘showrunner’.

LUPIN

Dia 11. Netflix. Temporada 2

El més recent èxit francès de Netflix torna amb una segona temporada de cinc episodis que continua presentant una versió contemporània del clàssic lladre de guant blanc Arsène Lupin ideat pel novel·lista Maurice Leblanc. Obsessionat amb rescatar el seu fill, Assane (Omar Sy), estarà ara al punt de mira de la policia, però no desistirà en el seu afany per venjar-se del poderós empresari Hubert Pelligrini (Hervé Pierre), que va destrossar la vida del seu pare i que ara ha posat de nou en perill la seva família. Promet més acció, persecucions, enganys i, evidentment, les enginyoses estratègies del protagonista

TODO VA A IR BIEN

Dia 11. Movistar Seriesmanía

L’australià Josh Thomas (‘Please like me’) torna a aprofitar temes semiautobiogràfics en la seva nova comèdia, en què repeteix com a protagonista, autor i guionista. Interpreta un neuròtic en la vintena que ha d’encarregar-se de les seves dues germanastres nord-americanes després de la mort del seu pare: Matilda (Kayla Cromer), una noia en l’espectre autista que es prepara per a la universitat, i Genevieve (Maeve Press), una nena enginyosa i mordaç. Les malalties mentals, la vida en parella, l’homosexualitat, l’amistat, el control dels pares i la frustració en la recerca de l’amor són algunes de les qüestions que van sorgint en els 10 episodis d’aquesta primera temporada.

LEONARDO

Dia 11. Amazon Prime Video

La plataforma estrena la sèrie que arriba també a TVE-1 aquest mateix dijous 3 de juny, una superproducció de les cadenes públiques europees (la italianaRAI, France Télévisions, l’alemanya ZDF i l’espanyola) sobre Leonardo da Vinci. La sèrie utilitza vuit de les seves principals obres, creades en moments clau de la seva vida, per explicar la història del geni del Renaixement, a qui dona vida Aidan Turner. Giancarlo Giannini encarna el seu mestre, Andrea del Verrocchio; Matilda De Angelis, Caterina de Cremona, la seva misteriosa musa i gran amiga; Freddie Highmore interpreta un jove investigador encarregat de resoldre el misteri central de la història, i Carlos Cuevas, en el seu primer projecte internacional, l’aprenent i amic de confiança de Leonardo.

ÉLITE

Dia 18. Netflix. Temporada 4

Després de la mort del Pol i la marxa de la Carla, Nadia, Lu i Valerio, comença un nou curs a Las Encinas, amb un nou director al capdavant (Diego Martín) disposat a encarrilar els repetidors. No arriba sol, sinó que hi porta els seus tres capritxosos fills (Carla Díaz, Martina Cariddi i Manu Ríos). S’entreveu enfrontament entre els nouvinguts i la vella escola, de la qual sobreviuen Samuel (Itzan Escamilla), Guzmán (Miguel Bernardeau), Ander (Arón Piper), Rebeca (Claudia Salas), Cayetana (Georgina Amorós) i Omar (Omar Ayuso). Andrés Velencoso i Pol Granch són altres dels fitxatges. Per anar caldejant l’ambient, Netflix estrenarà el dia 14 ‘Élite historias breves’, quatre històries inèdites que amplien l’univers de la sèrie.

MARICÓN PERDIDO

Dia 18. TNT

L’escriptor i col·laborador de ‘Late motiv’ Bob Pop porta la història de la seva vida a la pantalla, trufant-la amb elements de ficció. El protagonista dels sis episodis és un noi de poble que mira de buscar una identitat pròpia, a qui veurem créixer al llarg dels anys: en la dècada dels 80, quan és un adolescent amb sobrepès i aficionat als musicals; durant l’etapa d’estudiant a Madrid, una època de descobriments, i al present, ja convertit en escriptor. L’elenc està encapçalat per Gabriel Sánchez i Carlos González (que interpreta Bob Pop en diferents etapes), Candela Peña i Carlos Bardem (els seus pares), Miguel Rellán (el seu avi) i Alba Flores(su millor amiga). Berto Romero hi figura com a productor executiu.

PHYSICAL

Dia 18. Apple+

Rose Byrne (‘Daños y perjuicios’) es converteix en una guru del fitnes dels anys 80 en aquesta dramèdia de 10 episodis creada per Annie Weisman. Tot i que inicia la història com una conformista mestressa de casa dedicada al seu marit i acomplexada pel físic, la protagonista va transformant-se en una dona empoderada quan s’enganxa a l’aeròbic i emprèn un revolucionari negoci de cintes per fer exercici. Rory Scovel, Dierdre Friel, Della Saba, Lou Taylor Pucci, Paul Sparks i Ashley Liao són altres actors que hi participen.

SOLOS


Dia 25. Amazon Prime Video

David Weil, el creador de ‘Hunters’, està darrere d’aquesta antologia sobre la soledat en què torna a comptar amb un repartiment molt potent: Morgan Freeman, Anne Hathaway, Helen Mirren, Uzo Aduba, Nicole Beharie, Anthony Mackie, Dan Stevens i Constance Wu. Al llarg de set episodis, aquesta sèrie amb tocs de ciència-ficció demostra que, fins i tot en els moments de més aïllament, tots estem connectats a través de l’experiència humana.

THE GOOD FIGHT

El juny, sense data confirmada. Movistar+. Cinquena temporada

Amb Donald Trump fora de la Casa Blanca, l’excel·lent sèrie creada per Robert i Michelle King (‘The good wife’) ha perdut una de les dianes a què amb més encert tirava, però ha buscat nous fronts per al bufet. Un els hi planteja un paio sense experiència legal (Mandy Patinkin, ‘Homeland’) que obre un improvisat jutjat a la part del darrere d’una copisteria i està guanyant cada vegada més popularitat a Chicago. Mentrestant, davant la imminent marxa d’Adrian i Lucca de Reddick, Boseman & Lockhart, la Diane es planteja si el seu veritable lloc està dirigint un despatx d’advocats de majoria afroamericana.

ALTRES ESTRENES I RETORNS

CHARITÉ: GUERRA FRÍA. Dia 1. Filmin. Estrena. Superproducció de la televisió alemanya que segueix els foscos dies a què es va enfrontar l’hospital més important del món, la Charité, arran de la construcció del Mur de Berlín.

KIM’S CONVENIENCE. Dia 2. Netflix. Temporada 5

NEW AMSTERDAM. Dia 2. Fox. Temporada 3. L’Hospital New Amsterdam encara s’està recuperant de la pandèmia quan un avió s’estavella a l’East River.

TRES METROS SOBRE EL CIELO: LA SERIE. Dia 3. Netflix. Temporada 2. Continuació de les aventures dels nois que protagonitzen la sèrie basada en el famós llibre de Federico Moccia.

LA FORENSE. Dia 3. Calle 13. Temporada 3

FEEL GOOD. Dia 4. Netflix. Temporada 2

POR QUÉ MATAN LAS MUJERES. Dia 4. HBO. Temporada 2. Nou repartiment i històries ambientades el 1949 que exploraran el que significa ser bonica, la veritat oculta darrere de les façanes que mostren les persones al món, els efectes de ser ignorada i passada per alt per la societat i, finalment, fins on arribarà una dona per sentir-se integrada.

THE WALKING DEAD. Dia 4. HBO. Temporada 10, part 2

GENIUS: ARETHA. Dia 4. Disney+. Temporada 3. Després de repassar les vides d’Albert Einstein i Picasso, la sèrie se centra ara en el geni musical d’Aretha Franklin i en la seva incomparable carrera, així com l’impacte gegant i la influència que ha exercit en la música i la cultura de tot el món. Aretha Franklin va ser un prodigi del gòspel i una gran defensora dels drets civils. Està considerada com la millor cantant dels últims 50 anys, i va rebre innombrables premis i distincions al llarg de la seva carrera.

DOM. Dia 4. Amazon Prime Vídeo. Estrena. Drama criminal brasiler inspirat en la història real d’un pare i un fill situats en bàndols oposats durant la guerra contra el narcotràfic a Rio de Janeiro.

ESTAMBUL: UNIDAD DE HOMICIDIOS. Dia 6. XTRM. Estrena. Producció alemanya sobre crims i assassinats que compta amb l’estrella turcoalemanya Erol Sander com a protagonista.

INTUICIÓN CRIMINAL. Dia 7. AXN. Temporada 2

THE MALLORCA FILES. Dia 8. Cosmo. Estrena. Una atípica parella de detectius, una agent britànica i un policia alemany, treballen a les ordres de la cap de policia de Mallorca Inés Villegas (María Fernández-Ache). EXIT. Dia 8. Filmin. Temporada 2. Els homes més mesquins d’Oslo tornen amb vuit nous episodis en què faran de nou gala del seu masclisme, la seva fanfarroneria i el seu menyspreu més absolut envers tot allò que no sigui guanyar diners.

HABITACIÓN 301. Dia 10. Sundance TV. Estrena. ‘Thriller’ que segueix una família que s’enfronta a una devastadora tragèdia durant els estius del 2007 i el 2019, a Finlàndia i Grècia.

HOME BEFORE DARK. Dia 11. Apple+. Temporada 2

BETTY. Dia 12. HBO. Temporada 2. Les cinc protagonistes fan un pas ferm cap a l’edat adulta com a dones i aborden tots els desafiaments que això comporta.

BLINDSPOTTING. Dia 13. Starzplay. Estrena. Sèrie que reprèn la història sis mesos després de la pel·lícula homònima. L’Ashley es troba a la cresta d’onada d’una vida de classe mitjana a Oakland fins que el Miles, la seva parella des de fa 12 anys i pare del seu fill, és empresonat sobtadament cosa que la fa caure en una crisi existencial caòtica. Per a súmmum, la dona s’haurà de mudar a viure amb la seva sogra i la germanastra del Miles.

MÁS ALLÁ DEL MAL. Dia 15. Netflix. Estrena. Guardonada producció coreana sobre dos policies que busquen un assassí en sèrie.

HIPÓCRATES. Dia 15. Filmin. Temporada 2. Una onada de fred que desborda el sistema sanitari francès és un dels problemes que hauran d’afrontar aquesta vegada els joves residents de l’Hospital de París.

BLACKSUMMER. Dia 17. Netflix. Temporada 2

THE GIFT. Dia 17. Netflix. Temporada 3

KATLA. Dia 17. Netflix. Estrena. Un any després de l’erupció d’un volcà subglacial, misteriosos elements prehistòrics emergeixen del gel fos, cosa que porta conseqüències imprevistes.

SEAL TEAM. Dia 17. Fox. Temporada 4

GENERA+ION. Dia 17. HBO. Temporada 1, part 2. Les hormones segueixen a flor de pell a l’institut en què s’ambienta la sèrie, en què uns nois posen a prova algunes creences profundament arrelades sobre la vida, l’amor i la naturalesa de la família en una comunitat conservadora.

DAVE. Dia 17. HBO. Temporada 2.

¡TIERRA, TRÁGAME! Dia 18. Netflix. Estrena. Nous amics, amors i experiències s’entremesclen en una variada residència universitària de Corea que allotja estudiants de tot el món.

CON AMOR, VÍCTOR. Dia 18. Disney+ Star. Temporada 2

RICK Y MORTY. Dia 21. TNT i HBO. Temporada 5. Nous episodis de la sèrie d’animació que combina ciència-ficció, humor adult, metanarrativa, referències a la cultura pop, personatges extravagants i situacions imprevisibles.

MCDONALD & DODDS. Dia 21. Cosmo. Estrena. Una parella de detectius de caràcter oposat es dediquen a resoldre casos a la ciutat britànica de Bath.

TRANSPLANT. Dia 22. AXN. Estrena. Un metge sirià es muda al Canadà amb la seva germana en qualitat de refugiats. Després de molts esforços, troba feina com a doctor en un hospital de Toronto.

WAYNE. Dia 22. Filmin. Estrena. El Wayne i la Del, una parella de problemàtics adolescents de 15 i 16 anys, es dirigeixen amb moto de Boston a Florida per recuperar el Trans-Am del 78 que li van robar al pare del primer quan era jove.

EL ASESINO SIN ROSTRO. Dia 22. HBO. Episodi addicional. A l’estiu del 2020, l’exoficial de policia Joseph James DeAngelo, també conegut com l’‘assassí de Golden State’, va ser sentenciat a cadena perpètua per les 50 violacions, violació de domicili i 13 assassinats que va cometre durant el seu regnat de terror en les dècades dels 70 i els 80 a Califòrnia.

THE NAKED DIRECTOR. Dia 24. Netflix. Temporada 2

BOSCH. Dia 25. Amazon Prime Video. Temporada 7 (última)

SEXO / VIDA. Dia 25. Netflix. Estrena. Una dona casada i mare de dos fills fantasieja amb el seu passat i amb l’exnòvio que li va trencar el cor. Un dia, el seu marit descobreix el diari en què escrivia tots aquests pensaments.

LA MISTERIOSA SOCIEDAD BENEDICT. Dia 25. Disney+. Estrena. Basada en la col·lecció de ‘best-sellers’ de Trenton Lee Stewart, explica la història de quatre orfes dotats de poders reclutats per l’excèntric Sr. Benedict (Tony Hale) per salvar el món. 

CENTRAL PARK. Dia 25. Apple+. Temporada 2

Notícies relacionades

HORA DE AVENTURAS. TIERRAS LEJANAS. OBSIDIANA. Dia 25. HBO. Capítol especial. Marceline i la Princesa Chicle viatgen a l’imponent i bonic Reino de Cristal i s’endinsen en el seu tumultuós passat per evitar una catàstrofe transcendental.

CÉLULA DE CRISIS. Dia 29. Filmin. Estrena. Quan una dona accedeix al comandament d’una de les ONG més influents del món, la seva primera tasca és afrontar el segrest al Iemen d’una jove delegada i una desena de col·laboradors de l’organització, cosa que l’obligarà a pactar amb el diable i lidiar amb els seus propis límits morals.