Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 26 d’abril

L’adaptació de Harlan Coben ‘El inocente’ i la nova entrega de ‘The girlfriend experience’, entre les nostres 5 apostes

Les sèries clau per a la setmana del 26 d’abril
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’explorar el món de fantasia de ‘Sombra y hueso’ o acomiadar (per ara) Falcón i el Soldado de Invierno, aquesta setmana podem submergir-nos en algunes intrigues recargolades o descobrir el primer samurai estranger. A sota, llista completa d’apostes.

1. ‘Yasuke’, un anime carregat de ‘blackness’

1. ‘Yasuke’, un anime carregat de ‘blackness’

Pocs animes s’han vist com a ‘Yasuke’, inspirat en la història real d’un esclau africà que es va convertir en samurai al Japó del segle XVI. I no només és curiós pel material de base: és un estrany cas d’anime fet per afroamericans. L’ha creat, produït i dirigit LeSean Thomas (codirector de ‘The Boondocks’) i de la música s’encarrega Flying Lotus, avalat pel seu inseparable Thundercat (tots dos són també productors executius i consultors). Netflix, dijous, dia 29.

2. ‘El inocente’, Harlan Coben a l’espanyola

2. ‘El inocente’, Harlan Coben a l’espanyola

Després d’una sèrie britànica (‘No hables con extraños’) i una altra polonesa (‘Bosque adentro’), l’últim resultat de l’acord e Harlan Coben amb Netflix és l’espanyola ‘El inocente’, dirigida per Oriol Paulo (‘Contratiempo’) i protagonitzada per Mario Casas. El cada cop més interessant actor encarna un home que, nou anys després d’haver sortit de la presó per homicidi imprudent, es troba per fi a prop de la felicitat. Però llavors arriben uns missatges que ho espatllen tot. Netflix, divendres, dia 30.

3. ‘La costa de los mosquitos’, amb el nebot de Paul Theroux

3. ‘La costa de los mosquitos’, amb el nebot de Paul Theroux

¿Feia falta una altra adaptació d’un llibre de Paul Theroux ja versionat per Peter Weir el 1986, a partir d’un guió de Paul Schrader i amb Harrison Ford al capdavant del repartiment? Possiblement no, però si algú té dret a protagonitzar-la és Justin Theroux (‘The leftovers’), nebot de Paul. Neil Cross (‘Luther’) escriu i Rupert Wyatt dirigeix aquesta història d’un inventor que arrossega la seva dona i fills fins a Mèxic per eludir una ordre de recerca i captura. Apple TV+, des de divendres, dia 30.

4. ‘Eres lo peor’, una ‘romcom’ que era el millor

4. ‘Eres lo peor’, una ‘romcom’ que era el millor

Disney+ incorpora al catàleg de Star una de les millors ‘romcoms’ (televisives o no) dels últims temps: ‘Eres lo peor’, la història de Jimmy (Chris Geere) i Gretchen (Aya Cash), dues persones tòxiques incapaces de ser feliços que fan (volent-ho o sense voler) l’impossible perquè la seva perfecta història d’amor no acabi de funcionar. Atenció a la segona temporada, d’emotiva vena dramàtica i amb un dels millors episodis de Halloween mai vistos. Disney+, divendres, dia 30.

5. ’The girlfriend experience’ (T3): intimitat transaccional

5. ’

Notícies relacionades

Hauria sigut difícil imaginar que d’una cerebral i poc vista pel·lícula de Steven Soderbergh sobre capitalisme i prostitució podria sortir una franquícia televisiva, però així de curioses són les coses aquests últims anys en el panorama audiovisual. Per suggeriment de la gran Amy Seimetz, codirectora de les dues primeres entregues, s’encarrega de la tercera Anja Marquardt (‘She’s lost control’), que trasllada els temes habituals a l’entorn de les dades i la tecnologia. Starzplay, des de diumenge, dia 2.