Guia de visionaments

Les sèries clau per a la setmana del 19 d’abril

La comèdia de culte ‘Stath lets flats’ i el docusèrie ‘Los secretos de las ballenas’, entre les nostres 5 apostes

Les sèries clau per a la setmana del 19 d’abril
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A més de començar a explorar l’últim ‘true-crime’ de Joe Berlinger i conèixer el misteri de ‘Mare of Easttown’, aquesta setmana tindrem l’oportunitat de descobrir ‘Los secretos de las ballenas’ o l’inepte agent immobiliari Stath. A sota, cinc apostes.

1. ‘Missions’, una altra missió a Mart

1. ‘Missions’, una altra missió a Mart

Com la part ficcional de ‘Marte’ (National Geographic), la sèrie francesa ‘Missions’ explica els detalls de la (suposada) primera missió espacial tripulada al planeta vermell. El que no saben aquests astronautes és que 1.) no, no són els primers, i 2.) la seva missió no és realment de reconeixement, sinó de sabotatge. Estrenada fa ja quatre anys a França, on va obtenir l’aprovació de la crítica, arriba a SYFY en dies de plena febre marciana. Dilluns, dia 19 (estrena amb quatre episodis).

2. ‘Los secretos de las ballenas’, animals com nosaltres

2. ‘Los secretos de las ballenas’, animals com nosaltres

James Cameron produeix i Sigourney Weaver narra –en la versió original– aquesta minisèrie sobre la cultura de les balenes: les seves formes de comunicació, les seves estructures socials o la seva capacitat per patir la pèrdua. Orques, iubartes, belugues, narvals i catxalots s’assemblen a nosaltres encara més del que sabem. Els seus quatre episodis, rodats en les més diverses localitzacions de tot el món, s’estrenen dijous, dia 22, coincidint amb el Dia de la Terra. Disney+. 

3. ‘Palomares’, ‘thriller’ nuclear a prop de casa

3. ‘Palomares’, ‘thriller’ nuclear a prop de casa

El 17 de gener de 1966, quatre bombes termonuclears es van desprendre d’un B-52 en operació rutinària de proveïment i van caure als voltants de Palomares, un petit poble d’Almeria. El docusèrie ‘Palomares’ relata en clau de ‘thriller’ tot el que va passar aquells dies: la recerca dels projectils, els embolics polítics o les històries viscudes pels veïns. Els autors utilitzen documents recentment desclassificats i centenars d’imatges i fotos inèdites. Movistar+, des de dijous, dia 22.

4. ‘Sombra i hueso’, una nova odissea de fantasia

4. ‘Sombra i hueso’, una nova odissea de fantasia

Les novel·les de fantasia ‘young adult’ de Leigh Bardugo arriben a la pantalla no en forma de pel·lícula, com es preveia, sinó de sèrie, cosa que potser doni oportunitat per desplegar amb calma els seus molts personatges i trames. En un món amenaçat per forces fosques, la jove soldada Alina Starkov (Mei Li) s’entrena per formar part d’un exèrcit de soldats amb poders, el Grisha. Com a ‘showrunner’ trobem Eric Heisserer, guionista ni més ni menys que ‘La llegada’. Netflix, divendres, dia 23.

5. ‘Stath lets flats’, arriba una comèdia de culte

5. ‘Stath lets flats’, arriba una comèdia de culte

Notícies relacionades

Arriba per fi a les nostres costes ‘Stath lets flats’, la comèdia que es va imposar a ‘Fleabag’ i ‘Derry girls’ en els BAFTA televisius del 2020. Jamie Demetriou (el noi del bus de ‘Fleabag’, precisament) encarna i cocrea el protagonista, agent immobiliari d’arrels gregues i xipriotes que no ha fet cap mèrit per tenir la seva feina. La seva germana, la gran Natasha Demetriou (Nadja a la sèrie ‘Lo que hacemos en las sombras’), també és germana en la ficció. Filmin, divendres, dia 23.