ESTRENA

Crítica de 'Truth seekers': terrors amb broma

zentauroepp55704553 icult201101175403

zentauroepp55704553 icult201101175403

2
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Truth seekers ★★★

Repartiment:  Nick Frost, Samson Kayo, Emma D’Arcy, Malcolm McDowell, Susan Wokoma

País:  Regne Unit-Estats Units

Plataforma:  Prime Vídeo

Any:  2020

Gènere:  Comèdia paranormal

Durada:  Vuit episodis

El relat fantàstic i de terror barrejat amb la comèdia no sempre funciona bé, però ha donat alguns excel·lents resultats en cine i televisió, des de ‘La comedia de los terrores’ en l’anyenca sèrie B fins a propostes més recents com ‘Zombieland’. Simon Pegg i Nick Frost, una parella britànica tan pròspera en la comèdia moderna com la que formen els nord-americans Seth Rogen i James Franco, demostren amb ‘Truthseekers’ que allò més sobrenatural pot tractar-se com a una distesa comèdia.

Frost és un dels cercadors de la veritat, un estudiós casolà dels fenòmens paranormals a mig camí dels ‘Caçafantasmes’ i ‘Expedient Warren’. Pegg, que ha aportat dosi de comicitat a la saga de ‘Missió: impossible’ i ja es va enfrontar descaradament al relat de morts vivents en ‘Zombiesparty’, és en la seva salsa, tot i que és Frost qui té més relleu en la sèrie. També està bregat en la comèdia salvatge després del seu treball en la mateixa ‘Zombiesparty’ i ‘Bienvenidos al fin del mundo’, les dues excèntriques pel·lícules fantàstiques dirigides per Edgar Wright i escrites per Pegg, o en la comèdia amb alienígena de Gregg Mottola ‘Paul’, amb guió del duo dinàmic que formen Pegg i Frost, els Batman i Robin dels seixanta de l’humor britànic del segle XXI.

Pegg és el seriós en la sèrie. Encarna el responsable d’una empresa que proveeix de serveis d’internet a tota la Gran Bretanya. Frost és el simpàtic, per presència i comesa en el relat. És el millor operador de l’esmentada empresa, però el seu deure és afrontar els fenòmens paranormals. Un per capítol, tot i que hi ha una trama general que afecta a ell, al seu company d’aventures –un noi negre anomenat Elton John– i a una noia que s’hi alia escapant-se de tota mena d’aterridors fantasmes.

Notícies relacionades

També és notòria tota la part en aquest inici que es desenvolupa a la mansió d’una dona anciana, així com els pròlegs paranormals de cada episodi, ubicats en diferents èpoques històriques. Destaca la comesa del personatge encarnat pel veterà Malcolm McDowell, sobretot quan és sotmès a un tractament d’un professor visionari que no hauria aguantat ni el bel·licós protagonista de ‘La taronja mecànica’, el gran ‘hit’ de McDowell.

Gossos reanimats, búnquers, maquinaria analògica-pulp, fantasmes escorxats, mèdiums, manipulacions de la ment, albiraments a Cornualla, manicomis abandonats... però amb sentit de l’humor al Frost & Pegg.