SELECCIÓ

Les 10 sèries que no us podeu perdre aquesta tardor

Reunim una desena de títols per tenir en compte durant els mesos que venen

thecrown 302 00237 r2

thecrown 302 00237 r2 / Sophie Mutevelian (Sophie Mutevelian Photography)

5
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per si ser un amant de les sèries no treu ja prou temps, en un futur pròxim haurem de bregar, a més, amb l’oferta de diversos nous serveis. Gairebé hauríem d’agrair el retard en l’aterratge de Disney+ (el 12 de novembre, dia del seu llançament, només es podrà veure als Països Baixos a tot Europa), ja que ens permetrà anar revisant mentrestant el material d’Apple TV+, la presentació del qual (a nivell mundial) es podria produir també al novembre. 

Mentrestant, ni Netflix ni HBO s’adormen sobre els llorers. Aquesta última marca viu un procés de transformació/acceleració després del canvi d’amos (ara és propietat d’AT&T) i oferirà encara més sèries i pel·lícules en l’intent de robar globus oculars a Netflix i altres competidors. Ens encanta parlar sobre les 'guerres de l’streaming', però en realitat el veritable conflicte ni tan sols ha acabat de començar. 

Diguem que la primavera del 2020 ja podríem estar veient episodis realment acarnissats. Ara com ara, encara és gairebé senzill triar una desena de títols que ningú s’hauria de perdre durant la pròxima estació. Són aquests d’aquí sota. Que tingueu un feliç visionat.

1. 'The good place', ha arribat el gir final i definitiu

La comèdia filosòfica de l’NBC (aquí distribuïda per Netflix) ens ha acostumat als millors i més desestabilitzadors girs de final de temporada. Aquesta vegada, el desenllaç obrirà, imaginem, menys possibilitats noves. Perquè serà l’última tanda d’aventures de Michael, Eleanor, Chidi, Tahani, Jason i Janet, aquest equip imbatible de la sitcom moderna. A veure si algú s’anima a estrenar ‘Sunnyside’, producció de Mike Schur, el pare de ‘The good place’. Netflix, des del 27 de setembre.


2. 'The politician', el debut de Ryan Murphy a Netflix

En el seu primer projecte per a Netflix, el prolífic productor Ryan Murphy (del qual també arriba ben aviat la novena temporada d’'American horror story') ens presenta Payton Hobart (Ben Platt), adolescent convençut que el primer pas cap a la Casa Blanca és la presidència de... el seu institut. Una cosa així com un ‘remake’ desencadenat i ‘queer’ del clàssic Election, d’Alexander Payne. Completen el repartiment Gwyneth Paltrow, Zoey Deutch, Lucy Boynton i Jessica Lange. Netflix, 27 de setembre.


3. 'Peaky Blinders', una sèrie de culte inesperat

Si Stephen King, Dennis Lehane, Michael Mann i David Bowie són fans d’una sèrie, és que alguna cosa tindrà. Peaky Blinders, inspirada en una veritable banda de mafiosos del Birmingham dels anys 20, ho té tot: crims, intrigues, política i una música deliciosament anacrònica que, en la cinquena temporada, va a càrrec d’Anna Calvi. ¿Sabrà Tommy Shelby (Cilian Murphy) mantenir el seny en l’exercici de les seves funcions com a parlamentari? Netflix, 4 d’octubre.


4. 'Living with yourself', dos Rudd pel preu d’un 

Des dels dies de l’efímera 'Wild oats', Paul Rudd no havia tingut veritable protagonisme en una sèrie. L’afortunada és ‘Living with yourself’, creació de TimothyGreenberg en algun lloc entre ‘The good plac’e i ‘Mis dobles, mi mujer y yo’. L’eternament jove Rudd serà Milers, un paio que passa per un tractament per convertir-se en millor persona i descobreix, per al seu horror, que ha sigut reemplaçat per una versió millor de si mateix. O sigui, serà Milers, però també Milers 2.0. Netflix, 18 d’octubre.


5. 'Modern love', les coses de l’amor

Vuit de les gairebé vuit-centes històries reals recollides a la columna sobre amor del ‘New York Times’ inspiren aquesta antologia d’aparença més amable que amarga. Gent famosa (Anne HathawayTina FeyAndy GarciaJohn SlatteryDev Patel, etcètera) dona vida a la gent normal darrere dels testimonis originals, als quals s’ha compensat i consultat. Dirigeix (en la majoria de casos) i orquestra aquesta simfonia d’emocions John Carney, autor de Once. Prime Video, 18 d’octubre.


6. 'Watchmen', en remescla de Lindelof 

El company de Perrotta en la creació de ‘The leftovers’, Damon Lindelof, veterà de ‘Perdidos’, encara ara el seu projecte potser més ambiciós i arriscat: una «remescla» (en la seva pròpia definició) de ‘Watchmen’, la mítica novel·la gràfica del guionista Alan Moore i els artistes Dave Gibbons i John Higgins. Menys fidel que la pel·lícula de Snyder, no abordarà l’amenaça nuclear sinó una altra important font d’estrès en la societat actual: l’auge del supremacisme blanc. HBO, des del 21 d’octubre.


7. 'Mrs. Fletcher', història d’un alliberament sexual tardà

Després de 'The leftovers', l’escriptor Tom Perrotta torna a adaptar una altra novel·la pròpia per a televisió. ‘La señora Fletcher’ (aquí disponible a Libros del Asteroide) compta un alliberament sexual tardà amb to satíric alhora que melancoliós. I la sèrie sembla provar també amb aquest equilibri, recolzada amb seguretat en l’infinit talent de Kathryn Hahn, potser l’actriu, per cert, que més vegades hem vist al costat de Paul Rudd. HBO, des del 28 d’octubre.


8. 'The crown', ara amb Olivia Colman al tron

La gran Olivia Colman relleva Claire Foy al paper d’Isabel II, i Tobias Menzies a Matt Smith com a duc d’Edimburg, en la nova i esperada temporada de 'The crown', que arrenca amb l’arribada al poder, el 1964, del primer ministre Harold Wilson. Aquests episodis mostraran les primeres fiblades amoroses entre el príncep Carles (Josh O’Connor) i Camilla Parker Bowles (Emerald Fennell); per a Lady Di (Emma Corrin) s’haurà d’esperar a la quarta. Netflix, 17 de novembre. 


9. 'La materia oscura’, un segon intent

Notícies relacionades

La saga de fantasia de Philip Pullman ja va ser traslladada a la (gran) pantalla fa dotze anys. O una part: ‘La brújula dorada’ mai va arribar a tenir seqüeles, malgrat els seus valors cinematogràfics i un repartiment que incloïa Nicole Kidman i Daniel Craig. La sèrie de BBC i HBO no escatima quant a actors: hi seran James McAvoyRuth Wilson o Lin-Manuel Miranda, tot i que la veritable estrella serà Dafne Keen ('Logan') en el paper de la nena amb poders Lyra. HBO, tardor. 


10. 'The morning show', el poder de les estrelles 

Apple TV+ no vol tenir de tot per a tothom, sinó assentar-se com a opció selecta gràcies a la col·laboració amb grans noms. I 'The morning show' en té uns quants: Jennifer AnistonReese Witherspoon i Steve Carell, el caixet cultural del qual ha pujat en els últims temps amb el renovat interès per 'The office'. Més drama que comèdia, s’inspira en el llibre ‘Top of the morning’, de Brian Stelter, celebrada immersió en les guerres dels informatius matinals. Apple TV+, tardor.