GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 9 de setembre

El final de l'estiu no és època de transició, sinó d'estrenes entre bastant i molt importants

zentauroepp49750583 icult190907172402

zentauroepp49750583 icult190907172402

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En principi, la tardor no arriba fins a l’última setmana de setembre, però la temporada d’estrenes ja ha començat en el món de les sèries. O potser, en realitat, és que ja no s’acaba mai. Vivim al Salvatge Oest de l’audiovisual. A disfrutar del caos.

Emma Stone ens explica el cap

Netflix i Vox –la marca estrella del periodisme explicatiu, no el partit d’extrema dreta– alien forces per a més episodis d’‘En pocas palabras’, ara dedicats només a la ment. La minisèrie ’La mente, en pocas palabras’ explorarà temes com la memòria, els somnis o l’ansietat. Com a narradora trobem Emma Stone, que en deu saber molt sobre la ment després d’haver passat per ‘Maniac’. Netflix, des del dijous, 12 de setembre.


Viatge al·lucinant (i rotoscòpic)

Si ets un nostàlgic del Richard Linklater de ’Waking life’ i ‘A scanner darkly’, podria ser la teva sèrie favorita de l’any: ‘Undone’ també està animada amb tècnica de rotoscòpia (en la qual es dibuixa sobre imatges reals) i vol jugar amb les teves nocions espaciotemporals. Surt de les imaginacions de Raphael Bob-Waksberg i Kate Purdy, creador i guionista/productora, respectivament, de ’BoJack Horseman’. Prime Vídeo, des del divendres, 13 de setembre.


Preescalfament per a Halloween

Notícies relacionades

Fins ara, les sèries franceses de Netflix (‘Marsella’, ‘La mantis’, ‘Osmosis’) no han causat gran sensació entre crítica i públic, però ’Marianne’ podria canviar les coses: s’adscriu a un gènere en auge com el terror, i pel que fa a la factura, com a mínim, sembla convincent. Dirigida per Samuel Bodin, compta amb Victoire Du Bois (vista a ’Call me by your name’) com a jove novel·lista de terror les obres de la qual comencen a cobrar vida. Netflix, des del divendres, 13 de setembre.


Una habitació, totes les històries

¿De quantes sèries es pot dir «no sé què esperar-ne a cada nou episodi»? De gairebé cap; i menys ara, amb ‘Atlanta’ absent de la graella. Per això s’ha de celebrar l’existència de ‘Room 104’, antologia dels germans Duplass en la qual una mateixa habitació de motel serveix per a tota classe d’històries de càmera, sobretot orientades al ‘thriller’, el terror o la comèdia. N’arriba la tercera temporada. HBO, des del dissabte, 14 de setembre.