ASPIRANTS

¿Quina sèrie serà el pròxim 'Joc de trons'?

Després de 'Carnival Row' arribaran ben aviat a les nostres pantalles 'The witcher', 'La materia oscura', 'The Mandalorian' o 'See', grans produccions de fantasia amb aspiracions de fenomen planetari

zentauroepp49611210 icult190830135115

zentauroepp49611210 icult190830135115

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si alguna cosa ha ensenyat la història, és que ningú sap res i un nou fenomen no sempre és conseqüència de l’immediatament anterior. Però això no evita que des de les cadenes generalistes fins als nous jugadors tecnològics vagin a la caça de la pròxima ‘Joc de trons’. ¿Serà ‘Carnival Row’ la sèrie que capturi, de nou, tantes imaginacions a based’èpica, fantasia i unes dosis de realpolitik? Ja ho veurem. Ja hi ha qui afirma que no, però el que hem dit, ho repetim: ningú sap res.

Si no és aquesta, podria ser ‘The witcher’ (Netflix), basada en la ‘saga de Geralt de Rivia’ d’Andrzej Sapkowski prevista per a finals d’aquest any. O la també imminent ‘La materia oscura’ (HBO), basada en la saga homònima de Philip Pullman, la primera entrega de la qual, ‘Llums del nord’, ja va ser portada al cine com ‘La brúixola daurada’ (a reivindicar absolutament). Aquesta tardor, també a HBO, es podrà veure la reelaboració de ‘Watchmen’ a càrrec de Damon Lindelof, concentrada en la xacra del supremacisme blanc. I abans de final d’any, almenys a aquells països on el servei Disney+ aterri sense problemes, arribarà igualment ‘The Mandalorian’, ‘spin-off’ d’‘Star wars’ amb aires de ‘western’ bèl·lic. 

Notícies relacionades

Apple TV+ no està deixant veure gairebé res de les seves sèries i de vegades sembla impossible que arribi a la tardor, i de forma simultània a 150 països. En la seva oferta inicial hi haurà, en principi, ‘See’, una fantasia de Steven Knight (‘Peaky blinders’) sobre un futur en què els humans han perdut el sentit de la vista. Més llunyana sembla l’adaptació, també a Apple TV+, del mite de la ciència-ficció ‘Fundación’, d’Isaac Asimov, posada en mans de David S. Goyer i Josh Friedman, dos guionistes amb credibilitat ‘nerd’. 

En el més estricte secretisme es prepara una producció cridada a l’èxit i a la immediata acceptació: la preqüela d’Amazon de ‘El Senyor dels Anells’, els dos primers capítols del qual dirigirà J.A. BayonaJ.A. Bayona i que confiarà en un repartiment de cares noves. Segons va explicar Jennifer Salke, cap d’Amazon Studios, alguns voldrien que estigués preparada per al 2020, però “l’esperança” és el 2021. Molts ja van ratllant els dies al calendari.