CARRERA EN LES SÈRIES

Naomi Watts: tot gràcies a un pilot (rebutjat)

zentauroepp48809076 naomi watts voz mas alta190629140656

zentauroepp48809076 naomi watts voz mas alta190629140656 / Christopher Smith

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A la meravellosa ‘Mulholland Drive’, Naomi Watts va interpretar un personatge que li havia de resultar mínimament familiar: com la ingènua Betty, Naomi havia arribat a Hollywood amb somnis de fama i xocat amb traves capaces de tombar qualsevol. Lynch va ser el seu salvador, però encara més, els productors francesos que van instar el cineasta a convertir aquest pilot rebutjat per ABC en llargmetratge.

Aquella no seria la primera aventura de l’actriu en televisió, però sí la més prometedora. A la seva Austràlia adoptiva, la van veure a començaments dels 90 en una telecomèdia (‘Hey dad...!’), una minisèrie sobre una escola catòlica (‘Brides of Christ’) i un llarg serial (‘Home and away’, en què feia de jove minusvàlida).

Notícies relacionades

De fet, ‘Mulholland Drive’ ni tan sols va ser el primer pilot rebutjat en què va estar ficada. Aquest va ser ‘El triángulo de las Bermudas’, convertit en telefilm. Sí que va prosperar, tot i que només es van emetre nou episodis entre 1997 i 1998, ‘Sonámbulos’, creació de Stephen Kronish i David S. Goyer (futur guionista de ‘blockbusters’ superheroics) sobre un grup d’exploradors de somnis.  

En els últims anys, Watts ha alternat sense parar entre cine i televisió. En el segon mitjà ha tingut més sort, tot i que el fracàs de ‘Gypsy’, que a més va produir, encara li ha de doldre. Va fer un memorable cameo a l’animada ‘BoJack Horseman’, va brillar com a dona patidora de Dougie Jones en la tornada de ‘Twin Peaks’, torna a mostrar la seva coneguda intensitat a ‘La voz más alta’... I regnarà, això segur, en el misteriós primer ‘spin-off’ de ‘Joc de trons’. Ara per ara, només és un pilot, però costa creure que acabi rebutjat.