PSICOLOGIA

Yellow Day: avui és el dia més feliç de l'any

Una fórmula ens diu quin dia podrem sentir un benestar més gran

41170334 l

41170334 l / Kamil Macniak

3
Es llegeix en minuts
Ángel Rull

Cada tercer dilluns de gener llegim que és el dia més trist de l’any, el famós Blue Monday, un concepte basat en una fórmula matemàtica que combina el clima, la pujada de gener, la llunyania de les següents vacances o el final del nadal. En contraposició, es va idear una altra fórmula que permetés calcular quin dia seria el més feliç de l’any. Es va encunyar com a Yellow Day, i tornen a combinar-se les temperatures i les hores de llum, així com factors econòmics.

La fórmula ha sigut ideada per meteoròlegs i psicòlegs. Entra en joc que es tracta del dia amb més hores de llum de l’any, la jornada laboral intensiva, la proximitat de les vacances o la paga extra. Una cosa que uneix el bon temps amb unes millors condicions de treball que arriben amb l’estiu. Aquesta fórmula ens ajuda a fixar aquell dia al calendari com el més feliç, no obstant, podem continuar aprofitant els diferents factors i allargar aquesta felicitat unes setmanes més simplement amb seguir una sèrie de pautes.

Allarga la felicitat

Les temperatures agradables, l’augment de les hores de llum o la proximitat de les vacances fan que estiguem en aquestes dates de molt bon humor, alguna cosa que sembla potenciar-se en el Yellow Day. Aquest millor humor l’anirem veient al llarg de tot l’estiu, posant èmfasi en el nostre període vacacional. Però fins que aquest arribi, podrem treure partit de l’època estival i potenciar el nostre benestar.

A través de les següents pautes, podrem fer que el Yellow Day no només sigui el dia més feliç de l’any, sinó que també ho sigui tot l’estiu:

1. Surt més

Els dies són més llargs, tot i que no tinguis jornada intensiva a la feina. Les hores de llum fan que puguem sortir més i aprofitar el dia entre setmana abans d’anar-nos-en a dormir. Ens permet tenir més lleure i treure un major partit als dies. És temps d’estar amb els amics, fer esport a l’aire lliure o sortir a passejar.

2. Mens sana

L’estiu és una bona època per posar-nos al dia amb totes les lectures pendents i poder tancar també els cursos als quals ens havíem apuntat. Però també necessitarem descansar la ment i desconnectar. El ioga o la meditació són pràctiques que ens permetran reiniciar i carregar piles.

3. Corpore sano

Les hores de llum són el moment ideal per potenciar l’esport, però aquesta vegada fora del gimnàs i, si és possible, en bona companyia. A més, hem de cuidar la nostra alimentació, ja que un excés de greixos o hidrats poden fer que estiguem més fatigats.

4. Reavalua els propòsits

Amb l’arribada de l’Any Nou, vas fer una llista de propòsits. És el moment d’avaluar què hem aconseguit, posar nous reptes i reformular allò que encara no hem aconseguit. No és moment de fer un balanç negatiu, sinó d’explorar les noves necessitats i tot allò que volem aconseguir en l’últim semestre.

5. Mode avió

L’època estival ens fa poder explorar més i sortir amb els amics. És un bon moment perquè deixem de mirar el rellotge i desconnectem del mòbil i del correu electrònic. La veritable desconnexió comença apagant tota pantalla.

Notícies relacionades

Si quan va arribar el Blue Monday busquem la manera de deixar enrere la tristesa, amb l’arribada del dia més feliç de l’any, busquem el contrari: veure aquest benestar i buscar la manera de potenciar-lo perquè ens duri com més setmanes millor. Per a això és important sortir de casa, treure un partit més gran al nostre lleure i cuidar el nostre cos.

Ángel Rull, psicòleg. 

Temes:

Psicologia