PSICOLOGIA

¿Lligar a l'estiu? Així és com has de començar a comunicar-te

Trencar el gel i fluir en la conversa són claus fonamentals per començar a conèixer algú

begin-again-keira-knightley-adam-levine

begin-again-keira-knightley-adam-levine

3
Es llegeix en minuts
Ángel Rull

La primera impressió és fonamental. Una actitud oberta, propera i que mostri simpatia. Però a més, has de saber com iniciar la conversa i quines claus són fonamentals perquè tot es desenvolupi de la forma perfecta perquè pugueu conèixer-vos i, fins i tot, establir una relació.

La manera que tens de parlar i mostrar-te marcarà el desenvolupament dels primers passos a l’acostar-te a aquesta persona que t’ha cridat l’atenció. Trenca el gel i posa en pràctica aquestes claus per conèixer gent i fins i tot lligar a l’estiu.

Acosta’t

Ens trobem en una festa a la qual hem anat amb uns amics, però no coneixem tothom. Per a moltes persones, aquesta situació quotidiana no genera cap tipus d’estrès, però per a d’altres, suposa por a l’haver de relacionar-se amb persones que acaba de conèixer.

La por es deu a inseguretats o baixa autoestima, tot i que en alguns casos pot estar influït pel nombre de desconeguts, la diferència d’edat o si hi ha una majoria del gènere amb el que et costa relacionar-te.

El primer pas està clar: surt de la teva zona de confort i apropa’t als altres.

Mai has de fer

Al sentir por i bloqueig nostre cervell tendeix a actuar de la manera menys adequada. Ens hem d’adaptar a cada persona, jugar amb la versatilitat, però, sobretot, hi ha certes coses que hem d’evitar quan ens acaben de presentar a algú.

¿Què és el que no he de fer si no vull causar una mala impressió?

  • No utilitzis un llenguatge agressiu o invasiu, especialment paraules malsonants.
  • No interroguis ni facis una fitxa detallada sobre la vida d’aquesta persona.
  • No envaeixis la seva intimitat, especialment en temes familiars.
  • Sexe, política o futbol són temes polèmics.
  • Si t’agrada aquesta persona, no parlis sobre relacions anteriors ni fracassos sentimentals.

El poder del nom

Hi ha una clau molt important al conèixer algú: utilitzar el seu nom. El nostre nom ens defineix, diu qui som i té més importància de la que sembla a simple vista. Per això, el primer que has de fer és saber el nom de l’altra persona. Intenta memoritzar-lo associant-lo a una cosa que ja estigui en la teva vida o repetint-lo en veu alta immediatament.

En el transcurs de la conversa, intenta utilitzar el seu nom. No ho repeteixis en excés i fes-ho de forma natural. Això genera proximitat de forma directa i ens acosta a l’altra persona, creant un vincle de més confiança i seguretat.

Claus per conèixer-vos

Com ens comuniquem amb els altres parla sobre la nostra personalitat, les nostres inseguretats o la nostra autoestima. Té un efecte a nivell inconscient en l’altre i pot ser clau en la proximitat o el rebuig.

Amb aquestes claus podràs generar una bona impressió i connectar amb l’altra persona o amb un grup.

1. Trenca el gel amb una cosa positiva. No s’ha de tractar d’un afalac sinó d’un comentari sobre la situació, la música o l’ambient.

2. Escolta activa. Assenteix quan l’altra persona parli, sense interrompre, fins i tot fent comentaris breus que facin veure l’altre que estem parant atenció.

3. Cuida el llenguatge del cos. Actitud oberta, sense creuar els braços i somrient.

4. Observa els detalls. L’altra persona envia senyals sobre el grau de conformitat amb la conversa. Si es tracta algun tema que no és del seu grat, ho farà veure amb mirades esquives i que surtin fora del cercle.

5. Humilitat. Les persones arrogants i pretencioses no causen bona impressió. No exageris els èxits ni tampoc parlis en excés sobre tu.

6. Sigues tu mateix. Aquesta és una de les claus més difícils ja que volem generar bona impressió. Escolta’t, fes cas als teus valors i mostra la teva disconformitat quan calgui fer-ho. No pots ni has de caure bé a tot el món.

Notícies relacionades

L’ansietat per causar una bona impressió ens bloquejarà si no gestionem aquesta por a través d’aquestes petites claus. Posar-les en pràctica farà que flueixis en la conversa, siguis tu mateix i mostris una actitud oberta a l’experiència.

Ángel Rull, psicòleg.

Temes:

Estiu