Temporada 2023

D’un cicle feminista a festivals: la programació del Teatre Sagarra pel seu 25è aniversari

  • La institució cultural, de referència a la ciutat catalana, celebra el seu quart de segle a partir del 27 de gener

sagarra

sagarra

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, institució cultural de referència a la ciutat catalana, celebra aquest 2023 el seu 25è aniversari. Per a la commemoració, el teatre ha programat estrena un nou cicle, ‘Donescena’, en el qual les dones són les protagonistes, i una primera estrena en primícia per a aquest divendres 27 de gener: la comèdia FitzRoy, protagonitzada per les actrius Sílvia Bel, Míriam Iscla, Sara Espígul i Natalia Sánchez, dirigides pel dramaturg Sergi Belbel.

A més, aquest any tornen els festivals a Santa Coloma amb el Sagarra programant el X Festival de Blues, organitzat per Santako In Blues, amb Noa & The Hell Drinkers i The Cinelli. Dins del Festival Flamenco-ON, durant febrer i març, actuaran el ‘cantaor’ Arcángel, el guitarrista Jerónimo Maya, que presentarà el seu últim treball Pureza y Solera, i Mayte Martín, amb el seu Flamenco Íntimo. El festival tancarà amb la tragèdia Medea, de la Companyia Antonio Márquez.

Per la seva banda, el Festival Dansa Metropolitana torna entre el 7 i el 23 de març incorporant nous espais públics i companyes de viatge. Els Jardins Can Roig i Torres, el Molí d’en Ribé i La CIBA acolliran propostes de dansa contemporània. Les escoles de la ciutat també tornaran a oferir El Carrer Dansa als voltants del Mercat Sagarra. Al Sagarra, es representarà Parts, de la companyia francesa Wang Ramírez, i Cowards, del coreògraf Ángel Duran.

L’última edició dels premis DRAPS veurà representada l’obra guanyadora, La Maleta, a la Sala Miquelet. El còmic local Jona OPH estrenarà Pienso, luego me río dins del cicle Sagarra Comedy. Finalitzarà la temporada estable Una llum tímida, muntatge sobre l’empoderament femení.

El nou cicle ‘Donescena’

Notícies relacionades

En la nova programació s’ha incorporat un nou cicle en què la dona és la protagonista: ‘Donescena’. Autores, directores i actrius portaran a la sala aquells muntatges teatrals i escènics amb nom de dona.

La iniciativa neix a fi de valorar l’autoria i la creativitat de les dones dins del món de l’escena catalana i estatal sense oblidar l’objectiu bàsic de «transformar les relacions entre persones activant els drets individuals i col·lectius de les dones», asseguren des de l’Ajuntament de Santa Coloma. El projecte forma part d’un acord entre el Sagarra i La CIBA. Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma

Temes:

Santa Coloma