Davant les municipals del 28 de maig

Rufián es presenta com a alcaldable d’ERC a Santa Coloma: «És el repte més colossal de les nostres vides»

  • El republicà ha al·ludit a l’èpica d’una llista que té com a repte millorar els seus actuals tres regidors a la ciutat, gran bastió socialista

  • Les crítiques a l’alcaldessa Núria Parlon i les al·lusions a la ciutadania d’origen migrant i a l’antifeixisme han vertebrat el discurs del diputat

Rufián es presenta com a alcaldable d’ERC a Santa Coloma: «És el repte més colossal de les nostres vides»

Laura Guerrero

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Bola de Drac, Manolo García, Zoo, Txarango, Mojinos Escozíos, Roba Estesa i La Raíz. Amb aquesta mestissa i emotiva banda sonora no elegida precisament a l’atzar ha presentat en societat Gabriel Rufián, actuar líder d’ERC al Congrés dels Diputats, la seva candidatura a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) de cara a les eleccions municipals del 28 de maig.

El republicà ha insistit al Museu Torre Balldovina de la ciutat catalana davant unes 200 persones –amb històrics com Joan Tardà entre elles– que el repte de la llista que encapçala «és el més colossal i extraordinari de les nostres vides», i al·ludeix així a l’èpica d’una candidatura que té per davant el desafiament de millorar els actuals tres regidors republicans (4.460 vots) al gran bastió socialista de l’àrea metropolitana de Barcelona, liderat per l’alcaldessa Núria Parlon (PSC), avui governat amb majoria absoluta socialista (17 regidors, 50,94% del vot, gairebé 23.000 paperetes en les municipals del 2019).

L’històric poder socialista a Santa Coloma –el PSC governa l’urbs des de 1991– ha sigut, de fet, l’eix vertebral del discurs de Rufián. «Només l’amor i l’amistat haurien de durar tant, i a fe de Déu que la relació entre el PSOE [“el PSC no existeix”, ha afirmat provocativament el republicà] i Santa Coloma no té res a veure amb amistat i amor, sinó amb dominació i possessió», ha sentenciat Rufián, que ha tornat a incidir en el seu mantra que «Núria Parlon governa Santa Coloma ‘manu militari’».

Tampoc ha perdut ocasió de reivindicar el seu colomensisme, habitualment posat en entredit pels seus crítics: «Parlon es refereix a mi com a ‘diputat de Madrid’, però ha sigut ella la que ha intentat sortir d’aquesta ciutat 150 vegades i pel que sigui no l’han deixat; Santa Coloma no ha de ser la consolació de ningú, sinó un premi», ha acabat Rufián, que ha conclós que «la nostra ideologia comença a ‘Santa Coloma’ i acaba a ‘Gramenet’».

Picades d’ullet a la ciutadania d’origen migrant

La ciutadania d’origen migrant ha sigut un altre dels focus principals de l’‘speech’ de Rufián en la seva presentació oficial com a alcaldable. Tant els veïns que van arribar a Santa Coloma als anys 60 i 70 –«d’una camperola de Granada que va aterrar a Singuerlín al paleta de Jaén que va acabar a Fondo»– com la ciutadania que, des d’altres parts del món, és avui acollida per Santa Coloma, «la ciutat que va ser bressol de la immersió lingüística».

«Gràcies pel vostre independentisme i antifeixisme», ha etzibat Rufián als militants i simpatitzants, i ha enarborat així mateix la bandera de Celestí Boada, històric militant d’ERC i alcalde de Gramenet del Besòs, avui Santa Coloma de Gramenet, durant la Guerra Civil espanyola, que va ser afusellat pel franquisme al Camp de la Bota de Sant Adrià de Besòs el 18 d’octubre de 1939.

Notícies relacionades

Les primeres cinc posicions de la llista electoral d’ERC per a les municipals a Santa Coloma, que tenen com a lema ‘Santa Coloma, et mereixes més,’ estaran ocupades, per aquest ordre, pel mateix Gabriel Rufián; Gemma Espanyol, actual regidora i presidenta d’ERC Gramenet; Sam Núñez, actual regidor i portaveu d’ERC Gramenet; Noemí Egea, secretària d’Organització del Jovent Republicà; i Salvador Clavera, també regidor en el ple municipal colomenc i portaveu adjunt d’ERC Gramenet.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet a EL PERIÓDICO Santa Coloma