Política municipal

La desintegració del PP a Santa Coloma troba en Valents el seu primer destí per a les municipals

  • Cristino García Gallego, extresorer del PP colomenc, ha deixat la militància popular i s’ha afegit a les files del partit d’Eva Parera

  • El moviment es produeix després de la dimissió en bloc dels populars arran del nomenament de Miguel Jurado com a alcaldable

videoevaparera2

videoevaparera2

1
Es llegeix en minuts

Cristino García Gallego, extresorer del Partit Popular (PP) a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i exregidor a Montcada i Reixac, ha fet públic que ha firmat la seva baixa del PP i que s’ha unit a Valents, una formació política radicada a Barcelona i sense representació a Santa Coloma.

L’anunci arriba després que la Junta Local del PP de Santa Coloma, també sense representació al ple municipal local, anunciés la seva dimissió en bloc després de l’anunci que Miguel Jurado serà el candidat del PP a Santa Coloma per a les municipals.

«El PP ha col·locat a dit el candidat a Santa Coloma, sense consens amb la Junta. Han menyspreat el treball que hem portat a terme tots nosaltres. Ates situació de menyspreu per part del PP, he pres la decisió d’abandonar el partit i sumar-me a Valents», ha declarat García Gallego en relació amb el nomenament de Jurado, actual regidor i ‘mà dreta’ de l’exalcalde Xavier García Albiol a Badalona.

«Vull agrair a Valents i a la seva executiva, en especial a Eva Parera, que comptin amb mi per reconstruir Santa Coloma», ha manifestat Cristino García Gallego. Tot i que aquest és el primer moviment d’aquesta índole que s’ha fet públic, des de Valents preveuen que no sigui un cas excepcional. No obstant, fonts del PP de Santa Coloma assenyalen que, malgrat la dimissió en bloc de la Junta, la majoria de membres encara conserven la militància popular.

Per ara, Valents ha constituït la Junta Local a Santa Coloma, que ha quedat integrada per: Cristino García, president; Daniel Jaime Bobadilla, que va ser vocal de la junta del PP a Santa Coloma, ara serà el secretari general de la Junta Local de Valents a Santa Coloma, i Miguel Zarza, exmilitant del PP, que serà el secretari d’organització.

Notícies relacionades

Valents és el grup d’Eva Parera a l’Ajuntament de Barcelona i l’herència que queda de la Barcelona pel Canvi de Manuel Valls. Així, el partit de Parera, que manté una voluntat expansionista i prepara llistes a les principals ciutats metropolitanes, ha anunciat diferents fitxatges de regidors de Ciutadans de localitats catalanes l’últimes setmanes.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO