Activitats del Nadal colomenc

Santa Coloma recupera la seva festa de Cap d’Any a la plaça de la Vila després de la pandèmia

  • L’encesa de llums de Nadal el 26 de novembre dona el tret de sortida a les activitats nadalenques a la ciutat, que tornen a la ‘normalitat’

  • «Recuperem el Nadal tal i com l’havíem concebut abans de la pandèmia», va afirmar l’alcaldessa Parlon en la presentació de la campanya local

Santa Coloma recupera la seva festa de Cap d’Any a la plaça de la Vila després de la pandèmia

Ayuntamiento de Santa Coloma

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet recuperarà el 31 de desembre la seva festa de Cap d’Any després de la pandèmia de la covid-19, com ha anunciat el consistori colomenc en un comunicat.

Seguint la tradició local, la plaça de la Vila tornarà a acollir les campanades i donarà lloc, posteriorment, a una animació musical a càrrec de Los 40 Principales.

«Recuperem el Nadal tal i com l’havíem concebut abans de la pandèmia», va afirmar l’alcaldessa colomenca, Núria Parlon, en la presentació de la campanya de Nadal. «Nosaltres entenem el Nadal com una festa major d’hivern», va ratificar Parlon.

El tret de sortida de les activitats serà dissabte 26 de novembre a les 18.30 hores amb la tradicional encesa dels llums de Nadal. En aquesta ocasió, com apunta el consistori, la ciutat tindrà «més del doble» de punts il·luminats que el 2014, malgrat que «se’n reduirà l’horari de funcionament per fomentar l’estalvi energètic».

Foment del comerç local

Els comerços i mercats de Santa Coloma també participen en el Nadal colomenc a través de l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) per promoure el comerç local amb activitats com un tió gegant, un Pare Noel, animació al carrer, teatre, jocs, balls, inflables i el tradicional tren de Nadal, que tornarà a recórrer la ciutat.

El mercat de Nadal serà de l’1 de desembre al 6 de gener a la plaça del Rellotge i a partir del 18 de desembre a la plaça de la Vila. Al barri de Fondo destaca l’extens programa de dinamització social i comercial que ha preparat per a aquestes dates l’ajuntament en el marc del projecte ‘Viu al Fondo’.

D’altra banda, el consistori i els comerços de la ciutat han preparat una sèrie d’actes en el marc d’aquesta campanya com la Nit Solidària, que es realitzarà en set establiments d’oci nocturn els dies 15,16 i 17 de desembre per recollir joguines que han de ser «noves, sense embolicar, no sexistes, no bèl·liques i que fomentin el joc cooperatiu», segons el comunicat municipal.

Nadal per a totes les edats

El consistori emfatitza haver previst activitats «per a totes les edats», com per exemple el Bosc dels desitjos, a la plaça de la Vila, o el Passatge de Nadal, a càrrec de L’Excèntrica, a la plaça Pau Casals. Per a les persones grans s’ha programat una sessió de ball el 4 de desembre (16.30 hores) al pavelló Joan del Moral.

Notícies relacionades

Els actes per als infants viuran el seu punt àlgid per la cavalcada dels Reis d’Orient, que recorreran la ciutat. Els nens podran entregar als Reis, a partir del 28 de desembre, la seva carta al campament de la Fada Missatgera (jardins de Can Roig i Torres) i en les disset bústies reals que hi haurà repartides pels barris.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma

Temes:

Santa Coloma