Cooperació internacional

Santa Coloma apuntala el seu paper en l’àmbit iberoamericà a través de la seva agenda de gènere

  • La ciutat va tenir presència en la reunió anual de la Xarxa de Cooperació Internacional en el Desenvolupament Local, celebrada a Almeria el passat 12 de juliol

  • El mes d’octubre vinent el municipi, innovador en polítiques d’igualtat, acollirà la VI Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere

Santa Coloma apuntala el seu paper en l’àmbit iberoamericà a través de la seva agenda de gènere

Ayuntamiento de Santa Coloma de Gramenet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet va tenir presència en la reunió anual de la Xarxa UIM de Cooperació Internacional en el Desenvolupament Local (RUDICEL) que es va portar a terme al Cercle Mercantil i Industrial d’Almeria dimarts passat 12 de juliol.

La tinenta d’alcaldessa de Cooperació, Petry Jiménez, va representar la ciutat en la trobada d’aquesta xarxa, creada per la Unió Iberoamericana Municipalista (UIM), i integrada per ajuntaments, diputacions provincials, consorcis, associacions municipalistes, universitats i institucions vinculades a l’Administració pública a Iberoamèrica. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, és vicepresidenta de la RUDICEL.

La xarxa agrupa les diverses institucions per treballar en la direcció de convertir-se en referent d’impuls al desenvolupament local a través de la cooperació internacional, incidint en l’intercanvi d’experiències, la captació de municipis nous que entrin a formar-ne part i la generació de noves aliances entre governs locals iberoamericans.

En la reunió es va abordar l’informe sobre la VI Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere, que acollirà Santa Coloma del 18 al 21 d’octubre d’aquest any. Santa Coloma va ser elegida com a seu «per la seva condició de ciutat de convivència i igualtat, innovadora en polítiques públiques d’igualtat i feminisme», segons fonts municipals.

Nous estatuts

Notícies relacionades

La trobada a Almeria presidida per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va servir per aprovar els nous estatuts que defineixen els objectius de la xarxa RUDICEL: generar un espai de diàleg; promoure l’articulació dels municipis pertanyents a Iberoamèrica per recolzar les iniciatives locals, i reconèixer, valorar, enfortir i socialitzar les bones pràctiques locals.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma