A tota la ciutat

¿On són les parades de llibres i roses per Sant Jordi a Barcelona? | MAPA

  • Primera diada sense restriccions des de l’inici de la pandèmia

  • Rècord de parades de llibres i roses en el Sant Jordi 2022: gairebé 4 quilòmetres

¿On són les parades de llibres i roses per Sant Jordi a Barcelona? | MAPA

Ramon Curto

1
Es llegeix en minuts

La diada de Sant Jordi torna aquest 23 d’abril a Barcelona amb més de 300 parades professionals i sense les limitacions sanitàries que han condicionat la celebració de les anteriors edicions. Com ja va anunciar l’ajuntament fa dos mesos, gran part de l’activitat cultural del dia es concentrarà en una superilla literària situada al centre de la ciutat, que aplegarà dos centenars d’estands.

Serà una zona per als vianants, així que la circulació estarà restringida excepte als carrers València i Aragó. Cal recordar que el model d’un Sant Jordi amb espais exclusius per a vianants va funcionar molt bé el 2021, ja que va aconseguir xifres de venda de llibres molt positives i va obtenir l’aval dels gremis implicats.

La superilla

El passeig de Gràcia –des de Diagonal fins a Gran Via– es reservarà a llibreters i floristes, mentre que la Rambla de Catalunya estarà destinada a les diverses parades de les associacions i entitats. També n’hi haurà als carrers transversals com ara Diputació, Consell de Cent, Mallorca, Provença, Rosselló i part de Còrsega

Altres punts

Notícies relacionades

Malgrat que l’eix principal de les celebracions es trobarà al passeig de Gràcia i a la rambla de Catalunya, les llibreries podran muntar parades davant dels seus comerços i organitzar firmes d’autors, entre altres activitats. Hi haurà, a més, diferents espais repartits per la ciutat dedicats a la venda de llibres i flors. És el cas de la plaça d’Universitat, la plaça Reial i el passeig de Lluís Companys.

Després de dos anys tancat, també es recuperarà el passeig de Sant Joan, on es concentrarà l’oferta de còmic i literatura infantil i juvenil juntament amb la d’entitats del barri, que muntaran activitats. A Gràcia, els espais seran a les places de la Vila i de Salmerón; a  les Corts, a la Diagonal / plaça de Valdívia; a la rambla del Poblenou; a Sant Andreu, a la plaça d’Orfila; i a Sarrià, a la plaça de Sarrià.