Zona amb alta vulnerabilitat

Ajuntaments i Govern acorden impulsar econòmicament l’àrea del Besòs

  • Aspiren a promoure la dinamització econòmica i social i una transformació integral de tot l’entorn

Ajuntaments i Govern acorden impulsar econòmicament l’àrea del Besòs

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
EFE
El Periódico

Quatre ajuntaments de l’àrea del Besòs i el Govern han acordat aquest dijous durant una reunió per enfortir el Consorci del Besòs donar un impuls estratègic a la zona del Besòs que promogui la dinamització econòmica i social i una transformació integral de tot l’entorn.

Per part del món municipalista, en la reunió hi han participat les alcaldesses de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramanet i Montcada i Reixac, Ada Colau, Filo Cañete, Núria Parlon i Laura Campos, respectivament; i el primer tinent d’alcaldia de Badalona, Àlex Montornès. Per part de la Generalitat, hi han acudit el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el secretari general del Departament de Cultura, Jordi Foz. En representació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el gerent, Ramon Torra.

El Besòs és l’àrea amb la densitat de població més gran de Catalunya i amb indicadors alts de vulnerabilitat, però també amb grans potencialitats que ara es volen afrontar des del conjunt de les administracions, ha apuntat el consistori barceloní.

La reunió d’avui també ha servit per presentar els treballs del Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies, i tots els integrants del Consorci del Besòs han valorat positivament la iniciativa de convertir aquest àmbit en un hub de projectes digitals, audiovisuals i culturals. El futur pol digital i audiovisual situat a les Tres Xemeneies aspira a donar un impuls estratègic a la indústria audiovisual catalana i a l’ecosistema digital i d’innovació de Barcelona.

Després d’anys de reivindicació

El 19 de gener, Ada Colau i Jordi Puigneró van acordar la incorporació de la Generalitat al Consorci del Besòs, i avui s’ha acordat la integració del conjunt de les administracions al consorci, una fita històrica llargament reivindicada per tots els municipis, segons ha assenyalat l’Ajuntament de Barcelona.

Notícies relacionades

La reunió també ha servit per posar de manifest el compromís d’avançar de manera clara en els projectes socials, de vivenda i de transformació dels municipis de la part nord de l’entorn fluvial, a Montcada i Santa Coloma, bàsics per lluitar contra les desigualtats, segons ha remarcat l’Ajuntament de Barcelona.

Més notícies de Santa Coloma i Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO