Tecnologia i salut

L’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma estrena un TAC d’última generació

  • El nou aparell proporciona imatges de qualitat «extraordinària» en «un temps rècord»

L’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma estrena un TAC d’última generació

FHES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei de Diagnòstic per la Imatge de la Fundació Hospital Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) estrena un TC (tomografia computada) d’última generació, que permet fer estudis i exploracions «molt més ràpids», amb la conseqüent disminució d’irradiació al pacient, així com obtenir imatges de qualitat «extraordinària».

El TC és un tub de rajos X que gira entorn del cos del pacient, i el nou aparell de l’Hospital Esperit Sant està equipat «amb l’última tecnologia desenvolupada per a aquest tipus d’aparells», afirmen des de la FHES. Amb el nou TC d’alta resolució espacial s’obtenen imatges d’«alta qualitat», per la qual cosa el diagnòstic de la patologia és «molt precís», afegeixen.

La TC mostra molt clarament diferents tipus de teixits –pulmons, ossos, teixits tous i vasos sanguinis. D’aquesta manera, permet diagnosticar problemes com malalties vasculars, infeccions, traumatismes, trastorns musculoesquelètics i càncer, així com portar a terme un seguiment i planificar el tipus de tractament mèdic o quirúrgic i la seva resposta.

Notícies relacionades

Aquesta substitució forma part del procés de renovació d’alguns equipaments tecnològics que ha posat en marxa la Fundació Hospital Esperit Sant mitjançant el Programa específic de suport de la renovació tecnològica (PERT).

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO