Balanç de novembre

Així va evolucionar la pandèmia de la Covid-19 a Santa Coloma el novembre del 2021

  • Evolució de la pandèmia a Santa Coloma l’octubre del 2021

Així va evolucionar la pandèmia de la Covid-19 a Santa Coloma el novembre del 2021
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet continua patint la pandèmia de la Covid-19, una situació que porta el Govern de la Generalitat i l’ajuntament a mantenir restriccions per mirar de contenir els contagis. Des d’EL PERIÓDICO seguim l’evolució de la pandèmia a la ciutat metropolitana amb les xifres que ofereix la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya.

16 de novembre: 17.603 casos positius

A data del 15 de novembre i segons les últimes dades facilitades per Salut, Santa Coloma acumula 17.603 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 17.603 casos, 339 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Santa Coloma han mort 349 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 3 colomencs ingressats amb la malaltia. La corba del risc de rebrot es dispara i ja se situa en nivells alts (103). D’altra banda, 92.803 ciutadans de Santa Coloma han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 90.992 colomencs ja disposen d’una pauta completa de vacunació.

El coronavirus segueix en ascens a Catalunya, amb el doble de contagis que fa dues setmanes i un augment de la tensió hospitalària, tot i que no té res a veure amb el mapa de mesos enrere, quan no hi havia l’alta vacunació actual (més del 80% de la població més gran de 12 anys) i els centres sanitaris estaven gairebé al límit. El 70% dels ingressats no estan vacunats. En concret, la xifra d’ingressats és de 386, davant els 376 d’ahir. A les unitats de crítics hi ha 96 persones, mentre que en l’últim comunicat n’eren 90.

12 de novembre: 17.568 casos positius

A data del 11 de novembre i segons les últimes dades facilitades per Salut, Santa Coloma acumula 17.568 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 17.568 casos, 338 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Santa Coloma han mort 349 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 2 colomencs ingressats amb la malaltia. La corba del risc de rebrot puja, però es manté en nivells moderats (54). D’altra banda, 92.728 ciutadans de Santa Coloma han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 90.898 colomencs ja disposen d’una pauta completa de vacunació.

La Covid continua pujant en el conjunt de Catalunya, on els experts confien que no vagi a més gràcies a l’alta vacunació, que està frenant els seus efectes. No obstant, els hospitals ja han notat un repunt d’ingressos hospitalaris. Davant aquest panorama, el Govern va expressar ja aquest dijous la seva preocupació i va demanar a la ciutadania prudència, tot i que no preveu recuperar restriccions.

9 de novembre: 17.546 casos positius

A data del 8 de novembre i segons les últimes dades facilitades per Salut, Santa Coloma acumula 17.546 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 17.546 casos, 335 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Santa Coloma han mort 349 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 1 colomenc ingressat amb la malaltia. La corba del risc de rebrot segueix en nivells moderats (39). D’altra banda, 92.592 ciutadans de Santa Coloma han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 90.753 colomencs ja disposen d’una pauta completa de vacunació.

La propagació del coronavirus creix a Catalunya des de fa diversos dies, amb un increment de la positivitat, però els efectes queden frenats gràcies al fet que més del 74% de la població ja està vacunada completament. Malgrat això, costa abaixar les xifres dels hospitals, fins i tot hi ha dies que augmenten, com avui.

3 de novembre: 17.514 casos positius

A data del 2 de novembre i segons les últimes dades facilitades per Salut, Santa Coloma acumula 17.514 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 17.514 casos, 335 s’han detectat en residències.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Santa Coloma han mort 348 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 2 colomencs ingressats amb la malaltia. La corba del risc de rebrot puja fins a nivells moderats (35). D’altra banda, 92.417 ciutadans de Santa Coloma han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 90.517 colomencs ja disposen d’una pauta completa de vacunació.

Notícies relacionades

Catalunya ha registrat 9 morts per Covid en els últims set dies, una mitjana d’un al dia, i una de les mortalitats més baixes des que es va iniciar la pandèmia, tot i que en les últimes hores ha notificat 10 persones mortes al sumar dades no comptabilitzades de dies passats. Un dia més, els indicadors epidèmics tendeixen a empitjorar lleugerament, amb un augment de la transmissió del virus i més risc de rebrot, tot i que encara en nivells moderats.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO