Tercera edat

Santa Coloma promou l’envelliment actiu amb una nova programació virtual per al 2021

  • Són activitats gratuïtes pensades per «millorar la salut emocional» dels majors de 65 anys

  • S’ha creat una web per potenciar les activitats ‘online’ i continuar connectats malgrat la pandèmia

  • A Santa Coloma, unes 23.397 persones tenen més de 65 anys, cosa que representa gairebé el 20% de la població

Santa Coloma promou l’envelliment actiu amb una nova programació virtual per al 2021
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dimarts 19 de gener va arrencar una nova etapa del programa d’Envelliment Actiu de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb activitats dirigides a «millorar la salut emocional» de les persones majors de 65 anys. Arran de les circumstàncies derivades de la pandèmia de la Covid-19, aquest any, la programació s’ha adaptat a un format virtual.

Les diferents propostes es podran seguir a través dels telèfons mòbils, tauletes o ordinadors, i aniran a càrrec de professionals destacats del món del teatre, la música i la televisió. D’aquesta forma, «es podrà seguir connectat sense risc per a la salut», assenyalen des del consistori.

A l’octubre es va posar en marxa la web del servei que permet potenciar les activitats ‘online’, i també compta amb un banc de recursos, una eina que es va crear durant el confinament per «mantenir actius el cos i la ment» amb una sèrie d’enllaços a pàgines de diferents institucions, entitats i equipaments on trobar recursos per a totes les edats i per realitzar de manera individual i col·lectiva.

Més de 20.000 majors de 65

A Santa Coloma, unes 23.397 persones tenen més de 65 anys, cosa que representa gairebé el 20% de la població, segons dades de l’IDESCAT del 2019. Durant aquell mateix any, més de 16.800 persones van participar en les activitats organitzades pel Servei d’Envelliment Actiu.

 Els actes on es va registrar una assistència més gran van ser els balls per a persones grans a la Central Escènica (14.131), els dels centres cívics de Fondo (1.757) i els de les Oliveres (961). També es van portar a terme altres iniciatives amb una elevada participació, com la Revetlla per a la gent gran, o la Migada Popular, en la qual es recolzava la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes.

Notícies relacionades

El 2020, en canvi, el nombre de persones assistents es va reduir «de forma molt significativa», ja que des de març es van haver d’anul·lar totes les activitats presencials, a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’ajuntament tenia previstes 218 activitats, però la crisi sanitària va obligar a anular-ne 186. Així, amb l’arribada del coronavirus, es van començar a potenciar iniciatives en format virtual, com la celebració del Dia Internacional de les persones grans de l’1 d’octubre (340 visualitzacions), un Taller de Nutrició (148) i una Píndola Informàtica (54).

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA