«ESFORÇ COMÚ I DIÀLEG»

Pacte de tots els grups de l'Ajuntament de Santa Coloma per pal·liar la crisi de la Covid

Les diverses accions previstes en l'acord tenen un cost aproximat de 15 milions d'euros

csm fotopacte 5294974982

csm fotopacte 5294974982

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimecres 22, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i els portaveus dels quatre grups municipals que formen el consistori van firmar el Pacte local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural de Santa Coloma de Gramenet.

Aquest document és «un compromís per sumar esforços» per pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària que la Covid-19 ha generat al municipi. Van firmar el Pacte l’alcaldessa Núria Parlon (PSC), Esteve Serrano (PSC), Dimas Gragera (Cs), Jesús Sánchez (ECP) i Samuel Núñez (ERC). Segons indiquen des de l’Ajuntament, el «compromís» serà ratificat el pròxim 27 de juliol al ple municipal.

La firma d’aquest Pacte era un compromís que els grups polítics amb representació a l’Ajuntament havien acordat aconseguir quan el passat 4 de maig van firmar junts una Declaració institucional per impulsar un pacte de ciutat com a resposta a la crisi social i sanitària.

15 milions d’euros

L’alcaldessa Núria Parlon ja havia manifestat que aquest Pacte «ha de suposar un canvi en la manera de fer política per part de tots els partits; un canvi basat en l’esforç comú i el diàleg».

El document firmat vol ser un instrument paral·lel al full de ruta de l’acció de govern que ja és el Pla d’Actuació Municipal (PAM) del mandat 2019-23. Les diverses accions previstes contingudes en el Pacte per pal·liar els efectes de la Covid-19 tenen un cost aproximat de 15 milions d’euros.

Segons avança el document firmat, el pressupost municipal «haurà de ser modificat» per intentar obtenir el màxim de recursos per desenvolupar les mesures del Pacte de Ciutat, però és evident que no serà suficient, ja que l’Ajuntament haurà de continuar realitzant també les activitats, tasques i serveis habituals», afegeix.

Set grans blocs

Així, el Pacte vol ser també «un ferm compromís de totes les forces polítiques i entitats adherides» per defensar l’«adequada provisió de recursos econòmics» per a la ciutat; recursos provinents dels diferents nivells de les administracions, la Generalitat, organismes supramunicipals, l’Estat o la Unió Europea, que permetin complir els objectius.

Notícies relacionades

El contingut del document firmat s’estructura a set grans blocs, que es corresponen amb aquestes temàtiques: ‘Drets de les dones i lluita contra les violències masclistes’; ‘Acció social i igualtat d’oportunitats, ciutat cohesionada;’ ‘Reactivació econòmica i ocupació, ciutat dinàmica i solvent;’ ‘Cultura’; ‘Esports’; ‘Emergència habitacional i canvi climàtic, i ‘Seguretat ciutadana, civisme i convivència’.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA