per donar visibilitat a les colomenques

Santa Coloma presenta un calendari dedicat a les dones amb feines nocturnes

Els exemplars, sempre protagonitzats per dones, s'editen des del 2001, i volen sensibilitzar la ciutadania sobre temàtiques de gènere

El Calendari 2020: 'Dones que fan nostra la nit' es pot adquirir gratuïtament al Centre d'Informació i Recursos per a Dones

csm calendari dones 2020 1644b57fca

csm calendari dones 2020 1644b57fca

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Calendari de les Dones 2020 s’ha presentat aquest dimarts 14 de gener, a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré de Santa Coloma de Gramenet. Aquest any, sota el títol ‘Dones que fan nostra la nit’, està dedicat a les dones amb feines nocturnes: sanitàries, policies, taxistes, serenes, entre d’altres; que vetllen per la seguretat i el benestar comunitari quan la ciutat dorm.

L’objectiu és fer un reconeixement a la tasca d’aquestes dones, que realitzen una aportació capital, sovint invisibilitzada. 

Durant l’esdeveniment, les persones assistents n’han pogut rebre un exemplar, però el calendari també es podrà recollir de manera gratuïta al Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD).

Visibilitzar i sensibilitzar

El calendari, protagonitzat exclusivament per dones, s’edita cada any des del 2001. I és una iniciativa impulsada per l’ajuntament i el CIRD, i que compta amb la col·laboració del Consell Local de les Dones per a la Igualtat, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de la Dona.

El seu objectiu és visibilitzar les dones que viuen i/o treballen a Santa Coloma, en tota la seva diversitat, així com «donar valor i reconeixement a tot el que fan a la nostra societat, i sensibilitzar a la ciutadania cap a les temàtiques de gènere», segons el consistori.

Des de la primera edició, les temàtiques tractades han sigut molt diverses, com per exemple les dones emprenedores, esportistes, artistes, polítiques, del món de la gastronomia, etc. Fins i tot s’ha abordat i reivindicat la recuperació de la memòria històrica de les dones i s’ha denunciat l’escassa presència de noms de dones als carrers i espais públics de la ciutat.

12 mesos, 28 dones

Notícies relacionades

Aquest any, les protagonistes són: Cynthia Parra, especialista en maquinària industrial (gener); Eva Amil, Mireia Grau i Rosario Quiles, infermeres a Torribera (febrer); María Martínez, Alba Llorente, Mihaela Zaharia i Elena Gherghe, cambreres (març); Núria Soler, fornera (abril); Cristina Codorniu, Alicia Ortubia, Nati de Dios, María José Gómez, Cristina Pérez, serenes (maig); Kristina Vega, cantant, Alicia Rodríguez, periodista, i Reyes Torío, Dj (juny); Fátima Trinchete i Mari Carmen Rodríguez, servei de neteja nocturn (juliol); Teresa Pellicer, doctora, Isabel Martínez, infermera, María Jesús Adrián, doctora, Matilde Rodríguez, infermera, Anna Sánchez, doctora, de l’Hospital Esperit Sant (agost); Montse García, Miriam Martínez, Rosa Moreno i Natividad Isabel Montero, taxistes (setembre); Pilar Bladé, farmacèutica (octubre); Yolanda, Antonia, Maribel i Elisabet, policies locals (novembre); i Noelia Quero, conductora d’autobús nocturn (desembre).

Més notícies de Santa Coloma