UN RAIG D'ESPERANÇA

Busquen a València l'home desaparegut a Santa Coloma arran d'una foto divulgada en un programa d'RTVE

Una veïna de la capital de la Comunitat Valenciana va treure una instantània de tres homes sense llar que va ser utilitzada per a un reportatge televisiu, i un d'ells podria ser el desaparegut Óscar González

a

a

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

L’abril passat, EL PERIÓDICO va publicar una entrevista a Conchi González, la germana d’Óscar González, que fa 10 mesos va desaparèixer del seu lloc de residència a Santa Coloma de Gramenet.

El 29 de juliol del 2018, l’Óscar va abandonar el pis que compartia amb un matrimoni al municipi colomenc i, des d’aleshores, la família ja no va saber res més d’ell. La seva preocupació va augmentar al comprovar que l’home, de 39 anys, no havia tret diners del seu compte bancari, ni havia anat a la seva cita amb la doctora que li subministra la medicació per a l’esquizofrènia, malaltia que li va ser detectada fa uns anys.

Óscar González, anomenat ‘el Chapa’ per alguns dels seus coneguts, també és politoxicòman i ha estat dues vegades a la presó, segons explica la seva germana. Tement que fos un assumpte de drogues, la Conchi va confessar en la seva primera entrevista en aquest diari que molt possiblement el seu germà hauria mort però que “no pararia fins a saber la veritat”.

Una foto en un reportatge

No obstant, a començaments de juny “un raig d’esperança” –com descriu la Conchi– va aconseguir dissipar els dubtes sobre la mort de l’Óscar quan una cosina seva li va enviar una captura de pantalla d’un programa de televisió on apareix un home que s’assembla molt al seu germà. Es tractad’una fotografia que una veïna de la ciutat de València va capturar i que una periodista d’RTVE va utilitzar per il·lustrar el seu reportatge de denúncia sobre persones sense llar.

L’home de les ulleres i la dessuadora negra podria ser Óscar González / rtve

En la instantània apareixen tres homes asseguts entre la brossa i la runa d’un descampat i un d’ells s’assembla molt a Óscar González. “Estem segurs que és ell en un 80%”, comenta la Conchi, esperançada.

Lògicament, quan va veure la foto, la germana del desaparegut va alertar els Mossos d’Esquadra de Santa Coloma, que ho van comunicar a les autoritats competents a València; i també va avisar la fundació per les persones desaparegudes, QSDglobal, i l’associació Afades Barcelona, que van començar a divulgar el seu cas per les xarxes socials.

No ha sigut trobat

“La policia local de València es va personar al lloc i no va trobar ningú, però de moment m’han aconsellat que no em desplaci cap allà per la perillositat de la zona i per precaució que el meu germà no vulgui fugir si té un brot esquizofrènic”,explica la Conchi que, d’altra banda, lamenta que “això és l’última informació” que ha obtingut per part de les autoritats locals. 

De moment, la Conchi comenta que ha provat de “cobrir totes les possibilitats” i que s’ha posat en contacte amb la veïna de València que va fer la foto, que li ha afirmat que estarà alerta per si aquest home que podria ser el seu germà torna a aparèixer per la zona.

Notícies relacionades

Óscar González mesura 1,70 d’estatura i és de complexió forta. Té els cabells ros fosc, ulls blaus i utilitza ulleres graduades. Té un tatuatge al pit amb un rosari, al braç esquerre el nom ‘Óscar’ i als canells ‘Flora’ i ‘Alberto’.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Desapareguts