Julia Romera dona nom a l'últim carrer amb denominació franquista de Santa Coloma

L'activista substitueix el 'Passatge de la Victòria, últim element de la guia de carrers vinculat a la dictadura

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANTA COLOMA DE GRAMENET

Santa Coloma ja no té carrers amb noms franquistes. L'activista Julia Romera ha substituït l'últim dels carrers que quedaven a la ciutat amb passat vinculat a la dictadura.

Romera va ser condemnada a reclusió perpètua per un tribunal franquista el 7 de març de 1940. Setanta-set anys després, en la mateixa data, un carrer de Santa Coloma va prendre el nom d'aquesta lluitadora colomenca per la llibertat.

L'alcaldessa, Núria Parlon, i un familiar de Julia, Josep Maria Guerra, van presidir l'acte de descobriment de la placa del carrer, situada al barri del Fondo. Aquest nom substitueix el de passatge de la Victòria, que era l'últim element de la guia de carrers que conservava una denominació procedent de la dictadura franquista.

L'alcaldessa va destacar la càrrega simbòlica que implica aquest canvi de designació. “Hem acomplert l'objectiu de netejar els carrers de franquisme”, va assegurar, “i ho hem fet homenatjant una dona que va treballar pels ideals llibertaris”.

Notícies relacionades

Nascuda a Múrcia, Julia Romera (1921-1941) va ser una destacada militant anarquista colomenca. Condemnada a cadena perpètua en un consell de guerra, va morir el 1941 a la presó de Les Corts víctima de la tuberculosi.

Més notícies de Santa Coloma