SUCCESSOS

Desarticulat un grup de lladres que col·locava marcadors de plàstic a les portes

En total, han detingut a tretze persones de nacionalitat georgiana, de les quals nou han ingressat a presó

1
Es llegeix en minuts
ACN / SANTA COLOMA DE GRAMENET

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal acusat de cometre diversos robatoris en pisos que prèviament havien identificat amb marcadors de plàstic a les portes a l'àrea metropolitana de Barcelona, especialment a Barcelona ciutat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Feliu de Llobregat.

Els presumptes autors dels fets podien arribar a col·locar prèviament fins a cinquanta marcadors de plàstic a les portes dels domicilis on volien entrar i una vegada detectaven quins pisos podrien trobar-se buitsefectuaven els robatoris, utilitzant un sistema per a violentar les portes d'accés altament especialitzat.

En total, es van detenir tretze persones de nacionalitat georgianaquatre de les quals -d'edats compreses entre els 25 i 37 anys- el passat 14 de juliol, i el resta en una primera fase d'una investigació que s'ha allargat set mesos.

De tots ells, nou han ingressat a presó i s'han fet indagacions a Barcelona, Santa Coloma i Sant Feliu de Llobregat.

DONAVEN ORDRES DES DE LA PRESÓ

La investigació es va iniciar el desembre de 2015 arran d'un robatori amb força comès en un pis de Barcelona en el qual els lladres haurien forçat la finestra d'una habitació, mentre el propietari es trobava en una altra habitació, encara que no van aconseguir endur-se'n res. 

En una primera fase de la investigació, duta a terme per efectius de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Metropolitana de Barcelona, es va aconseguir la desarticulació d'un primer grup de nou lladres d'origen georgià.

En les entrades i registres practicats el 10 de maig, es van recuperar joies, aparells electrònics, eines específiques per violentar els panys de les portes i un gran nombre de marcadors de portes transparents.

Després de detenir al primer grup es va identificar als dos líders de la organització i a un segon grup de lladres, també d'origen georgià, que van substituir al primer grup i es van encarregar de donar les instruccions a la resta de membres, mentre es trobaven complint condemna per altres delictes similars.

De nou, en la segona fase de la investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Terrassa, es van realitzar entrades i registres, on es van intervenir joies i material informàtic provinent dels robatoris i es va detenir a quatre homes georgians.

Segons els Mossos, després d'aquestes detencions, es dóna per desarticulada una branca local d'una organització criminal d'origen georgià que actua a tot Europa.

Notícies relacionades

El resultat de l'operació, després de declarar en seu judicial, va ser l'ingrés a presó per a nou dels detinguts, mentre que quatre van quedar en llibertat amb càrrecs i no es descarten més detencions.

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA