SEXE, BORRATXERA I GAMBERRISME ALS CARRERS

Primeres mesures contra l'incivisme salvatge a la Vila Olímpica

L'ajuntament tanca el carrer de Moscou al trànsit i neteja els arbustos i parterres de l'entorn

"Així que la meva mare falti, ens en anem d'aquí", diu una veïna, per qui les millores arriben tard

cmarquez34579811 barcelona 05 07 2016 pilonas colocadas en el carrer moscou160705191445 / FERRAN NADEU

cmarquez34579811 barcelona 05 07 2016   pilonas colocadas en el carrer moscou160705191445
cmarquez34584725 barcelona  5 6 2016   vista de la calle moscou de la villa o160705191401

/

3
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És just assenyalar que el districte de Sant Martí ja li va dir als veïns fa algunes setmanes que tallaria el carrer de Moscou perquè no s'omplís de cotxes. El que no esperaven és trobar-se també aquest dimarts amb les voreres immaculades i les zones d'arbustos, netes de males herbes i alliberades de les escombraries que els habituals del 'botellon' solen deixar al lloc. "No m'ho crec", diu una resident. "Mira, mira, es veu el terra", indica una altra nativa. Net com una patena, però els costums són punyeters, així que només s'ha d'esperar una estona perquè, en plena llum del dia, aparegui un espontani per orinar en un racó.

Alguna cosa deuen haver tingut a veure davant d'aquesta celeritat municipal les informacions publicades en aquest diari sobre el descontrol a la Vila Olímpica, sobretot, per les imatges de sexe oral a la via pública, els excrements humans als intèrfons, els turistes dins de contenidors o les repetides mostres d'incontinència a les cantonades. A més de la pulcritud, ja s'han instal·lat les pilones per tancar el trànsit, si bé falta la barra central, la que va amb clau, que si els cartells no menteixen es col·locarà el 12 de juliol, últim dia per estacionar en aquest cul de sac.

La Mar viu des del 2005 al carrer de Moscou, en un pis que va comprar el 1995 amb el seu germà i els seus pares. No se'n va perquè la seva mare, amb 97 anys, no està per fer gaires esforços. "Així que falti, tinc clar que ens en anirem d'aquí. Això és insuportable". L'avantatge d'aquesta veïna és que aquests dies ha viscut al marge de les notícies, de la polèmica suscitada per les escenes de prostitució a pocs metres de casa seva. És un testimoni verge; gens viciat.

ARRANJAMENTS QUE ARRIBEN TARD

"He vist el carrer molt més net, sí. Però en el meu cas tot això arriba massa tard". El seu fill ja va marxar quan va poder, i una de les raons, al marge de la laboral, de la recerca de noves oportunitats, "hi havia el desig d'anar-se'n lluny d'aquí". Al fons del carrer de Moscou, la Mar es fixa en una petita zona verda situada al costat de la rampa de l'aparcament, on en alguna ocasió s'han presenciat fel·lacions. Fins ahir estava feta un fàstic. Aquest dimarts, ni rastre d'escombraries ni de matolls. El mateix una mica més enllà, al costat de la passarel·la que dóna accés a peu al carrer de Salvador Espriu, la continuïtat natural dels que travessen pel parc de Carles I i busquen el front marítim. 

Mentre la Mar explica la seva trajectòria vital a la Vila Olímpica, un noi gira des de Trias Fargas, avança per Moscou 20 metres, s'endinsa en una cantonada amagada, desenfunda el membre i orina. Són dos quarts d'una del migdia. S'apuja la cremallera i se'n va; com si ho cada dia.

Notícies relacionades

Aquesta veïna fa anys avui mateix. Explica que fa exactament dos anys (fàcil recordar la data per l'efemèride), un jove pakistanès de 23 anys va aparèixer mort al parc, amb la cadena d'un joc infantil al voltant del coll. "Em va dir un amic de Parcs i Jardins de l'ajuntament que la policia li va assegurar que era una venjança", comparteix.

El carrer té més bona pinta. Però queda pendent, segons el que ha promès el districte als veïns, la millora de l'enllumenat, la instal·lació d'un carril bici a Trias Fargas i la reforma del parc, que canviarà l'estany per uns horts urbans.

La pilona retràctil, l'any que ve

L'ajuntament instal·larà una pilona amb clau la setmana que ve. D'aquesta manera, els residents que vagin a l'aparcament al final del carrer l'hauran de treure i tornar-la a lloc cada vegada que entrin i surtin. Serà així almenys fins a l'any que ve, ja que en el present exercici, amb els pressupostos prorrogats, no es pot destinar ni un sol euro a aquesta finalitat. Pot ser que aquesta situació generi certs problemes de mobilitat, ja que, mentre els conductors col·loquen o treuen el ferro al costat de Trias Fargas, hauran de deixar el vehicle just enmig del pas dels vianants, en una zona sempre atapeïda de gent que va i ve de la parada de la línia 4 de metro de Vila Olímpica-Ciutadella. Aquesta mesura també anul·larà la zona verda, de manera que els veïns sense plaça subterrània hauran de buscar-se la vida en carrers pròxims.