PRODUCTE FRESC I DEGUSTACIÓ

Només menjar català

Un espai gastronòmic culmina la primera fase de les obres al centre comercial Glòries

El Mercat reuneix grans marques de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
L.B.
BARCELONA

L'entorn de les Glòries cotitza a l'alça més enllà de la desaparició del tambor de formigó i un 22@ a mig fer. El centre comercial de les Glòries (Diagonal, 208) ha iniciat amb els mateixos arquitectes responsables de La Maquinista una profunda transformació arquitectònica, urbanística i d'imatge que l'obrirà a la ciutat, amb unes galeries a l'aire lliure molt més integrades en la trama urbana. La primera fase d'aquestes obres, amb un pressupost total de 130 milions d'euros, va culminar amb la inauguració, el 18 de setembre passat, d'un nou espai gastronòmic de 3.200 metres quadrats batejat com El Mercat.

El Mercat està inspirat en un mercat tradicional, amb una estètica molt barcelonina que va de les columnes amb el trencadís de Gaudí a uns rètols i mapes de situació amb el segell de Mariscal. La imatge del centre està cuidada al mil·límetre, tant com el producte. A El Mercat només hi tenen cabuda els millors operadors catalans dedicats a la venda de productes frescos per al dia a dia, productes gurmet, desgustació o menjar per emportar-se.

Un espai per a tallers de cuina, demostracions i botigues amb estris per a aficionats a la cuina completen l'oferta del Mercat. «Oferim 360 graus d'experiència gastronòmica, un nou concepte de mercat, únic en el seu estil dins d'un centre comercial», subratlla el seu director,  Álvaro Guerrero, que assegura que l'espai registra 50.000 visites setmanals.

Degustació de fumats

Algunes de les millors marques de gastronomia de la ciutat, amb cartes per a tots els gustos, concentrades en un mateix espai. La idea sembla  irresistible. «L'oferta gastronòmica del barri era molt pobra. Faltava una cosa així, de qualitat», celebra una veïna, Manoli Poveda, mentre assaboreix en companyia d'unes amigues un aperitiu i unes patates xips esquitxades amb salsa a base de vinagre i pebre vermell vermell a la barra de Vermú, especialitzat en vins i tapes. A pocs metres, Jordi Portas i la seva dona participen en un taller de degustació de fumats. «Veníem a la demostració i hem descobert molts establiments. Segur que hi tornarem», afirma aquest veí de les Corts.

Notícies relacionades

Negocis tan emblemàtics com Casa Palet, amb restaurant a La Forja des del 1920, i Can Culleretes, el més antic de Catalunya, avalat pel Llibre Guinness dels rècords, han apostat pel nou espai gastronòmic situat a la planta -1 del centre comercial. «Les Glòries són una zona en expansió, una bona oportunitat per créixer», explica un dels tres copropietaris de Can Culleretes, Iván Gómez. «Fem la mateixa cuina de mercat però adaptada al perfil de Glòries. Al migdia, per exemple, tenim un menú de 6,80 euros ideal per a la gent de les oficines pròximes», explica Gómez.

Drink & Eat ha obert el seu primer punt a El Mercat. «M'encantaria poder obrir més establiments, i aquest espai gastronòmic em sembla el lloc perfecte per començar. Aquí es cuida la qualitat i el producte de proximitat», explica el seu propietari, Albert Quintela, molt satisfet amb la rebuda de la ciutat.