Propostes per a la diada

Història: 6 llibres recomanats per al Sant Jordi 2023

  • Novel·la negra: 12 llibres recomanats per al Sant Jordi 2023

  • Fantasia i ciència-ficció: 12 llibres recomanats per al Sant Jordi 2023

  • Literatura internacional: 12 llibres recomanats per Sant Jordi 2023

Història: 6 llibres recomanats per al Sant Jordi 2023
2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘La España nazi’

Marco Da Costa. Taurus. 648 pàgines. 24,90 €

Aquesta documentada investigació del filòleg Marco Da Costa indaga en la intel·lectualitat falangista i conservadora espanyola que ja des dels anys 30 va simpatitzar i va col·laborar amb el Tercer Reich i va propagar la seva ideologia. L’assaig destaca el seu paper en una Espanya franquista que va ser obertament hitleriana fins que es va entreveure la derrota alemanya en la Segona Guerra Mundial.  

‘Tutankamón. Faraón-Icono-Enigma’

Joyce Tyldesley. Ático de los Libros. 304 pàgines. 25,90 €

Després dels fastos del centenari del descobriment de la tomba de Tutankamon del novembre passat arriba l’esperat assaig de la prestigiosa arqueòloga britànica en què aprofundeix en la figura del faraó nen (que ja va abordar a ‘La maldición de Tutankamón’) trencant, entre d’altres, la idea que va ser un rei menor.   

‘El mundo. Una historia de familias’

Simon Sebag Montefiore. Crítica. 1448 pàgines. 34,90 €

Les empremtes fossilitzades d’una família de cinc membres de fa 950.000 anys van inspirar al reconegut historiador aquest monumental recorregut per grans dinasties com les dels Mèdici, els Bonaparte i els Rockefeller, amb uns llaços familiars, intrigues, megalomanies, amors i guerres que han influït en la humanitat al llarg dels segles.  

‘Torturades’

Gemma Pasqual i Escrivà. Comanegra. 318 pàgines. 22 €

Una investigació periodística que contribueix a la recuperació de la memòria històrica: l’autora ha aconseguit aplegar el testimoni de 22 dones que des de 1941 han patit tortures i violència policial a la comissaria de la Via Laietana de Barcelona, edifici de fosca i infame història durant la dictadura però també després de la mort de Franco.  

‘Stalingrado’

Jonathan Trigg. Pasado & Presente. 346 pàgines. 31 € 

El subtítol de ‘La batalla vista por los alemanes’ ja apunta la perspectiva des de la qual l’historiador i exmilitar britànic s’acosta al més cru de la terrible batalla de la Segona Guerra Mundial. Trigg obté documents i diaris personals dels soldats de Hitler per reviure tants mesos de carnisseria i lluita contra les tropes soviètiques.  

‘Historia de China’

Notícies relacionades

Michael Wood. Ático de los Libros. 688 pàgines. 39,90 € 

Quatre mil·lennis d’història del gegant asiàtic recorre aquest volum de l’expert i divulgador britànic, un assaig imprescindible per entreveure com la Xina s’ha convertit en un país crucial en la geopolítica mundial actual amb un paper determinant en la guerra d’Ucraïna, la tensió a Taiwan i les relacions amb Putin.