Diada sense restriccions

Rècord de parades de llibres i roses del Sant Jordi 2022: gairebé quatre quilòmetres

  • Els gremis del sector de llibre preparen els últims detalls de la primera diada sense restriccions des de l’inici de la pandèmia

Rècord de parades de llibres i roses del Sant Jordi 2022: gairebé quatre quilòmetres

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha ganes de Sant Jordi. Serà la primera diada en pandèmia sense restriccions i amb la ja anunciada gran superilla de llibres al centre de Barcelona, en una zona perimetrada i amb l’accés de trànsit rodat restringit al voltant del passeig de Gràcia. I amb rècord: un total de 300 parades professionals de llibres i roses (46) ocuparan gairebé quatre quilòmetres a la ciutat. Hi haurà 12 espais diferents repartits en set districtes de Barcelona. 170 de les parades estaran dedicades a firmes d’autors. I 103 estaran davant els establiments dels llibreters i podran funcionar ja el dia abans, el divendres 22 d’abril. El 2019, hi va haver 240 estands. 

Notícies relacionades

Però també serà un Sant Jordi, dissabte, que s’estendrà a les poblacions de tot Catalunya, on els llibreters pactaran amb els respectius ajuntaments. Destacaran els espais propis ja acordats a Girona, Mataró, Terrassa, Tarragona, Badalona, Lleida i Banyoles.   

Previsió de vendes

La Cambra del Llibre,que agrupa els gremis d’editors, llibreters distribuïdors i comunicació gràfica de Catalunya, ha presentat aquest dimecres els últims detalls de la diada. El sector s’ha mostrat convençut que pot ser un Sant Jordi amb un nivell de vendes similar a l’anterior de la pandèmia, tenint en compte que l’any passat, encara amb restriccions, es van vendre un milió de llibres. «El 2019 es van vendre 1.600.000 llibres amb una facturació de 22 milions d’euros. Intentarem igualar aquestes xifres, i si les superem, benvingudes seran», ha assenyalat Patrici Tixis, president de la Cambra.