Equipaments sanitaris

Salut es compromet a construir un equipament hospitalari d’alta resolució que doni servei a Sant Cugat i Rubí

  • Sant Cugat impulsa un barri per aturar l’expulsió de joves per lloguers desorbitats

  • Mireia Ingla (ERC): «¿Com ha sigut la governança [amb el PSC i la CUP]? Només puc valorar-la de manera positiva»

Salut es compromet a construir un equipament hospitalari d’alta resolució que doni servei a Sant Cugat i Rubí
2
Es llegeix en minuts
ACN

El conseller de Salut, Manel Balcells, s’ha compromès aquest dimecres a tirar endavant un equipament hospitalari d’alta resolució –també anomenat ‘hospital lleuger’– que doni servei als municipis de Sant Cugat i Rubí (el Vallès Occidental), i donar així resposta a una antiga reivindicació del territori.

El conseller ha assenyalat que, una vegada es tingui clara la ubicació, que hauran de pactar els dos municipis, se’n farà el pla funcional per intentar incloure el projecte en els pressupostos de l’any vinent i començar les obres en un termini de dos o tres anys. «No serà un projecte immediat, però ens comprometem a impulsar-lo perquè la zona està guanyant població i el necessita», ha afegit.

D’un nou hospital per a Sant Cugat i Rubí fa ja anys que se’n parla i, de fet, ja el 2005 el Departament de Salut va anunciar-ne la construcció en un termini de cinc anys. Amb l’esclat de la crisi, el projecte es va anar arraconant fins que el 2010 la consellera socialista Marina Geli el va recuperar reajustant a la baixa les previsions de llits inicial, que va passar dels 120 als 20 llits, i un pressupost de les obres de 45 milions d’euros. L’últim conseller a parlar de l’equipament, que s’havia de dir Vicenç Ferrer, va ser Antoni Comín, de Junts pel Sí.

Tot i que no ha donat detalls de la inversió prevista, el conseller Balcells, després de fer una visita a diferents equipaments sanitaris de Sant Cugat del Vallès acompanyat de l’alcaldessa Mireia Ingla, ha detallat que el centre, que serà més petit que els projectats inicialment, complementarà l’Hospital Mútua Terrassa, el de referència de la zona, fent cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor, atenció urgent i proves complementàries (endoscòpies i colonoscòpies) i radiològiques que no requereixin ingrés.

Notícies relacionades

«És de justícia que Sant Cugat i Rubí tinguin aquest equipament hospitalari d’alta resolució», ha assenyalat el conseller de Salut en vista del creixement demogràfic de la comarca i dels dos municipis. En aquest sentit, Balcells ha destacat que es tractarà d’un equipament «modern, d’alta resolució i diferent de l’hospital tradicional» per donar resposta a les necessitats dels dos municipis sense tenir la dimensió d’un hospital comarcal.L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha celebrat el compromís del Departament de Salut i ha recordat que la ciutat continua guanyant població amb el creixement del sector de Ca n’Ametller i que això obliga a «dotar-la de tots els serveis que la ciutadania mereix», entre ells els sanitaris.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat 

Temes:

Rubí Sant Cugat