Escola La Mirada

Sant Cugat adverteix que no hi ha «cap emplaçament alternatiu» per construir l’escola La Mirada

  • L’Ajuntament exigeix que s’aixequin les mesures cautelars que impedeixen avançar en les obres al bosc de Volpelleres

  • L’alcaldessa ha recordat que l’espai on inicialment s’anava a construir l’edifici va ser desestimat per Urbanisme i Protecció Civil

Sant Cugat adverteix que no hi ha «cap emplaçament alternatiu» per construir l’escola La Mirada

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El govern de Sant Cugat del Vallès ha recalcat que «no hi ha emplaçament alternatiu» al bosc de Volpelleres per poder construir l’escola La Mirada.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha comparegut aquest dimecres per valorar la resolució judicial que ordena aturar momentàniament el trasplantament d’arbres previ a començar la construcció del centre, i ha sigut taxativa:

«Cal retirar les mesures cautelars per continuar tot el procediment»

L’espai inicial va ser desestimat

Ingla ha recordat que l’espai on inicialment s’havia previst aixecar La Mirada va ser desestimat per Urbanisme i Protecció Civil.

L’alcaldessa ha insistit que el bosc de Volpelleres és l’únic lloc viable «per tirar endavant una escola de barri que no impliqui nombrosos desplaçaments amb cotxe».

«Un mal irreparable»

El jutjat contenciós administratiu ha ordenat recentment l’aturada cautelar del trasplantament d’arbres argumentant que el trasllat de l’arbratge tindria una afectació mediambiental irreparable.

L’ordre es va donar arran d’un recurs de l’Associació per a la Defensa i Estudi de la Naturalesa a Catalunya (ADENC).

Ingla ha lamentat que l’entitat, «amb seu a Sabadell», hagi utilitzat els tribunals «per boicotejar una escola que ja existeix».

La Mirada funciona en barracons des del 2016

L’alcaldessa ha reclamat a ADENC i a la justícia que reconsiderin les cautelars que bloquegen l’avenç de les obres de construcció.

Notícies relacionades

Va recalcar que l’escola La Mirada està en funcionament en barracons des de setembre del 2016 i va recordar que estava planificada en una parcel·la pròxima a les vies del tren, per la qual cosa Urbanisme i Protecció Civil van aturar el projecte.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat