ASPAPEL

Vuit municipis catalans reben Pajaritas Azules per la seva política de reciclatge

  • Barcelona, el Prat, Lleida, Mollet, Sant Boi, Terrassa, Reus i Castelldefels han sigut les ciutats guardonades

Vuit municipis catalans reben Pajaritas Azules per la seva política de reciclatge

ayuntamiento de Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
EFE

Vuit municipis catalans han sigut premiats en la setena edició del Programa Pajaritas Azules pel seu compromís amb el reciclatge de paper i cartró, segons ha informat l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartón (ASPAPEL).

Del conjunt d’entitats locals premiades, cinc han obtingut el màxim reconeixement amb tres Pajaritas Azules –Barcelona, el Prat de Llobregat, Lleida, Mollet del Vallès i Sant Boi de Llobregat– i tres han obtingut dues Pajaritas Azules –Castelldefels, Reus i Terrassa–.

Notícies relacionades

L’edició, celebrada aquest dijous, ha concedit el reconeixement a 38 entitats locals més a la resta d’Espanya, basant-se en l’avaluació de 21 indicadors anuals que analitzen aspectes com la recollida del contenidor blau, campanyes de conscienciació ciutadana, regulació i planificació de la gestió, i taxes de traçabilitat.

Segons previsions d’ASPAPEL, el 2022 s’han recollit 4,4 milions de tones de paper i cartró utilitzat i s’han reciclat 5 milions de tones, cosa que ha convertit Espanya en el segon país de la Unió Europea amb més taxa de reciclatge de paper i cartró.