Aturades d’autobusos

Els conductors de Monbus al Baix mantenen set dies de vaga, però en modifiquen el calendari

  • Els dies 18, 20 i 25 de gener i els dies 1, 8, 15 i 22 de febrer els busos establiran serveis mínims

  • La vaga ja va ser convocada fa unes setmanes en diferents dies dels primers mesos de l’any

Els conductors de Monbus al Baix mantenen set dies de vaga, però en modifiquen el calendari

ayuntamiento de Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors dels autobusos de Monbus/Julià que operen en les línies que connecten Sant Boi de Llobregat amb Barcelona i altres municipis del Baix Llobregat, la també coneguda com l’antiga Oliveras –en relació amb l’anterior empresa que portava el servei–, pararan finalment els dies 18, 20 i 25 de gener i els dies 1, 8, 15 i 22 de febrer.

Així, tal com ja va avançar EL PERIÓDICO, els empleats d’aquestes línies faran set dies de vaga entre gener i febrer, tot i que els dies d’aturada han tingut modificacions respecte a la convocatòria inicial.

D’aquesta manera, els treballadors de Monbus s’afegeixen a les altres vagues d’autobusos que durant els últims mesos s’han succeït a la comarca. Primer, van ser els treballadors de Rosanbus –l’operador que, principalment, dona servei a l’Hospitalet– els que van convocar dues jornades d’aturades parcials.

A aquests els van seguir els empleats d’Avanza, que recorre les línies del Baix Llobregat sud fins a Barcelona i que ara tornen a fer aturades.

La vaga dels treballadors de Monbus/Julià ja va ser convocada fa unes setmanes en diferents dies, però per un problema amb la subrogació, el comitè d’empresa l’antiga Oliveras assenyala que va haver de registrar la vaga a través de CCOO i se’n va modificar el calendari.

«L’empresa ha impugnat la vaga perquè no reconeix el comitè d’empresa com a legal representació per formalitzar la vaga dins de la UTE», denuncien a aquest diari fonts del comitè. Ara, la vaga novament ha sigut convocada pel Comitè d’Empresa de la UTE Sant Boi, amb l’objectiu d’exigir millores en les condicions laborals, ja que les «jornades laborals són interminables», a més de denunciar «una subrogació irregular».

Notícies relacionades

Les línies de l’antiga Oliveras que es veuran afectades seran: E-43, E-70, E-79, L-46, L-52, L-70, L-72, L-74, L-76, L-77, L-78, M-75, S-B1, S-B2 i SB-3, que donen servei als municipis de: Sant Boi –principalment–, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Cornellà, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Torrelles de Llobregat, Gavà, Esplugues, Santa Coloma de Cervelló i el Prat.

Més notícies del Baix Llobregat  a l’edició local d’EL PERIÓDICO