Dia Internacional contra la Violència Masclista

Sant Boi es concentra a la plaça de l’Ajuntament per mostrar el rebuig contra les violències masclistes

  • L’alcaldessa, juntament amb representants de les entitats del Consell Municipal de les Dones, ha llegit la declaració institucional

Sant Boi es concentra a la plaça de l’Ajuntament per mostrar el rebuig contra les violències masclistes

ayuntamiento de Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plaça de l’Ajuntament de Sant Boi (Baix Llobregat) ha acollit aquest divendres, dia 25 de novembre, l’acte central de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones a Sant Boi.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, juntament amb la regidora d’Igualtat de Gènere i Feminisme, Sensi Domínguez, i representants de les entitats del Consell Municipal de les Dones, han llegit la declaració institucional de la jornada, que aquest 2022 posa el focus en les violències sexuals com les formes de violència masclista més prevalents, invisibilitzades i naturalitzades.

La declaració expressa el compromís de les institucions polítiques del país per garantir tots els drets que es veuen vulnerats a causa de les violències sexuals (com el dret a la seguretat o el dret a la integritat física i psicològica). «En definitiva», com conclou el text, «un compromís amb la llibertat de les dones que ens ha de fer també una societat més lliure».

Durant l’acte també s’han llegit els noms de les trenta dones, noies i nenes assassinades a Espanya al llarg del 2022 com a víctimes de la violència masclista. Sant Boi centra aquest any la commemoració del 25-N en la visibilització i la denúncia d’una de les maneres de les violències sexuals, com és l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, una temàtica que és present en les activitats de la programació que han organitzat l’ajuntament i les entitats del municipi.

Notícies relacionades

Molts balcons i finestres de la ciutat llueixen des de fa dies domassos amb el missatge ‘Aquí ens rebel·lem contra les violències masclistes’, en el marc de la campanya municipal ‘Aquí ens rebel·lem contra les violències masclistes’. Una comitiva de Sant Boi participarà aquesta tarda, a Barcelona, en la manifestació unitària convocada amb l’eslògan ‘Alcem la veu contra les violències masclistes’. El dissabte 26 de novembre, una pujada a la muntanya de Sant Ramon posarà el punt final a la Ruta esportiva de defensa personal que ha organitzat aquest any l’ajuntament.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi

Temes:

Sant Boi