Salut mental

El servei d’assessoria psicològica per a joves de Sant Boi amplia l’horari

Un de cada set adolescents de 10 a 19 anys arreu del món té un problema de salut mental diagnosticat

El servei d’assessoria psicològica per a joves de Sant Boi amplia l’horari
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El servei d’assessoria psicològica per a joves de Sant Boi (Baix Llobregat) ha ampliat l’horari i aquest 2022 obrirà, a part dels dilluns i dimecres de 15.30 a 19.30 h, els divendres al matí en horari de 10.30 a 14.30 h.

L’assessoria és un servei de l’Ajuntament de Sant Boi que dona suport als joves d’entre 16 a 35 anys del municipi per a l’auxili a la presa de decisions, conflictes familiars o de parella, dificultat en les relacions personals, control d’estrès o autoestima, entre d’altres.

És un servei gratuït que s’ubica en el Servei d’Informació Juvenil El Punt a la Factoria Jove de Can Massallera i per atendre és imprescindible demanar cita prèvia al telèfon 93 652 98 43 o a través de la direcció elpunt@santboi.

‘Trob@t’

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Boi també ofereix un altre servei alternatiu des del 2018 sota el nom ‘Trob@t’ dirigit a adolescents d’entre 12 a 16 anys que tinguin dificultats que puguin afectar el seu desenvolupament personal i social en aquella etapa de la vida.

El servei de ‘Trob@’t’ ofereix atenció tots els dimarts a la tarda al Servei d’Infància, Adolescència i família de Sant Boi (c/ Bonaventura Aribau) sota cita prèvia.

Un adolescent de cada set té problemes de salut mental

L’informe anual de l’Unicef sobre la situació de la infància al món, difós l’octubre de 2021, reflectia que més d’un de cada set adolescents de 10 a 19 anys a tot el món té un problema de salut mental diagnosticat i gairebé 46.000 adolescents se suïciden cada any, una de les cinc principals causes de mort per a aquest grup d’edat.

Notícies relacionades

L’informe apunta a l’«innegable» impacte de la pandèmia en el benestar emocional dels nens i adolescents que viuen a Espanya: el 58,3% d’entre 15 i 24 anys diu sentir-se «sovint» ansiós, nerviós i preocupat i el 36% «de vegades».

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO