Estratègia alimentària
Sant Boi crea una taula de treball per impulsar el seu compromís amb l’alimentació saludable
El nou organisme desenvoluparà un projecte estratègic que recull els principis de la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana
La nau de la Cooperativa Agraria Santboiana va acollir el 14 d’octubre passat l’acte oficial de constitució de la Taula de Treball de l’Estratègia Alimentària de Sant Boi (Baix Llobregat). Una vintena d’entitats, agents econòmics, centres d’investigació i institucions han firmat el document d’adhesió a aquest nou organisme, que neix amb l’objectiu d’impulsar a la ciutat el projecte estratègic ‘+ Agricultura de proximitat + Alimentació saludable’ i promoure una visió del sistema alimentari com a dret col·lectiu.
L’Ajuntament de Sant Boi es va adherir el gener passat a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona i durant tot aquest any participa en l’esdeveniment ‘Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible’. L’objectiu de Sant Boi és sumar esforços a la ciutat per a, en un context d’emergència climàtica, social i sanitària, poder avançar cap a un sistema alimentari respectuós amb la salut de les persones i la salut del planeta.
Taula de Treball
La Taula de Treball de l’Estratègia Alimentària de Sant Boi és un nou espai de participació, col·laboració i transparència que promourà polítiques i accions per a l’alimentació saludable i sostenible des d’un enfocament global, tenint en compte tot el cicle alimentari des de la producció fins a la comercialització i el consum.
Sant Boi ja disposa d'una taula de treball per impulsar el compromís amb l'alimentació saludable i sostenible. L'acte de constitució ha estat presidit per @LluisaMoretSabi.
— Ajuntament Sant Boi (@AjSantBoi) 14 de octubre de 2021
👉 https://t.co/8br2tQ5HW8 #AlimentacioSostenibleBCN #ciutatsaludable #ciutatsostenible #santboi pic.twitter.com/jhcgNsWtk2
L’acte de constitució de la taula ha comptat amb la presència institucional de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i altres representants del consistori local, a més del director de l’Àrea de Presidència de l’AMB, Salvador Milán.
Durant la seva intervenció, Lluïsa Moret va afirmar que el municipi vol «expressar una aposta clara i un compromís de ciutat, compartit per molts agents, amb l’agricultura de proximitat i amb una alimentació saludable i sostenible».
Setmana de l’Alimentació Sostenible i Saludable
Notícies relacionadesL’acte de constitució ha tingut lloc durant la celebració a Sant Boi, del 14 al 21 d’octubre, de la Setmana de l’Alimentació Sostenible i Saludable. Diversos establiments han participat en aquestes jornades oferint promocions per a la compra de productes de proximitat i de temporada. A més, els restaurants col·laboradors cuinen menús sostenibles i saludables de km 0.
Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO
- Smart City Expo Regenerar la zona nord de l’Hospitalet costarà 350 milions
- Conseqüències del temporal Les alertes seran "menys invasives" per a casos sense risc imminent
- Florentino desconfia de Xabi Alonso
- Transvasaments de nord a sud Els experts aposten per connectar el Ter amb la Costa Brava
- Religió L’assistència als oficis religiosos a Barcelona es dobla des de la pandèmia
- Internacional Augmenten les acusacions de neteja ètnica al Sudan: “Els supervivents parlen d’assassinats massius, tortura i segrestos”
- Ruptura Sánchez ignora el bloqueig de Junts i presentarà Pressupostos: «El Govern continuarà el seu full de ruta»
- Cimera del clima Sánchez afirma que Espanya està treballant en nous impostos als jets privats: «Qui més contamina ha de pagar, és el just»
- Música Rosalía exhibeix la seva formació clàssica a Lux: “En la seva manera de cantar es nota que hi ha uns coneixements musicals profunds, com en els Beatles”
- Possible delicte penal La Policia Nacional investigarà les obres del Camp Nou després de les denúncies de treballadors sense papers
